iClone, character design makkelijker dan ooit tevoren!

iClone

Goed nieuws voor de gaming industrie, althans voor de kleine ontwikkelaars en indie studio’s in ieder geval wel, maar wellicht ook voor wat grotere namen. Het character-creation proces kan nu namelijk een stuk sneller en makkelijker met de eerste lip-sync ready 3D character!

Reallusion heeft vandaag een product op de markt gebracht dat de ontwikkeling van games kan versnellen en ook verbeteren door de character creation aanzienlijk te vereenvoudigen. Het lange werk van een character ontwikkelen van start tot eind is niet meer nodig met de eerste lip-sync ready 3D character oplossing.

Het ontwikkelen van een van hoog kwaliteit bespeelbare character is een lange en moeilijke klus dat veel input en tijd vergt van verschillende experts. Vooral nu de games steeds mooier en uitgebreider worden. Ontwikkelaars zijn weken bezig met het perfectioneren van een specifieke character, door het uitwerken van hun gezichtsuitdrukkingen en bewegingen.

Dankzij iClone Character Creation Platform, zal dit niet meer zoveel tijd in beslag nemen als voorheen. Dit product van Reallusion biedt gebruikers verschillende 3D characters aan die heel eenvoudig te morphen zijn tot verschillende posturen van realistische en fantasierijke characters. Een kleding systeem die voor alle mogelijke lichaamsvormen te gebruiken en aanpasbaar is. Het lichaam en gezicht zijn daarna meteen klaar voor animatie. Dit zorgt er voor dat ontwikkelaars niet meer van begin tot eind een nieuw character hoeven te ontwerpen, maar zich meer kunnen focussen op het perfectioneren van een character door het ontwikkelen van de juiste uitdrukkingen, kledingstukken en animaties, zodat jouw character werkelijk uniek is!

Zal dit een revolutionair iets zijn voor de gaming industrie? Zijn er ontwikkelaars onder ons die hier iets aan zullen hebben, of is dit een flop? Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd of dit de mooie characters die al aanwezig zijn, nog mooier zullen maken! Laat ons weten wat jij denkt van dit platform!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek