Infinite Warfare heeft niets met CoD: Ghosts te maken

CoD: Infinite Warfare

De nieuwe Call of Duty, die dit jaar zal verschijnen van Infinity Ward, zal niets te maken hebben met de vorige game die werd ontwikkeld door Infinity Ward. Dat lieten zij weten tijdens een livestream van Playstation op 3 mei.

Infinite Warfare zal een nieuwe “sub-franchise” worden binnen Call of Duty. Het zou dus kunnen voorkomen dat deze game sequels krijgt en misschien zelfs prequels. Maar dat ligt er maar aan hoe populair de franchise wordt. Andere sub-franchises binnen Call of Duty zijn onder andere Modern Warfare en Black Ops.

Daarnaast heeft Infinity Ward laten weten dat de nieuwe Call of Duty zich ook in de ruimte zal afspelen, maar het wel binnen ons zonnestelsel zal blijven. Eerder werd al bekend gemaakt dat er een missie zou plaatsvinden op Titan, een maan van Saturnus.

Andere interessante highlights van de stream zijn:

  • Na iedere missie zal je terug keren op een moederschip.
  • De game heeft geen co-op mode voor de campagne, maar wel voor Zombies.
  • Omdat Infinite Warfare exclusief wordt ontwikkeld voor de laatste generatie consoles en de PC is het mogelijk om meer uit de game te halen dan de vorige games in de series die wel nog ondersteund werden op de vorige generatie.
  • Het verhaallijn haalt inspiraties uit films zoals Saving Private Ryan en Black Hawk Down.
  • Vernieuwingen aan de engine maken gebruik van een nieuwe lichteffect systeem, nieuwe AI types en gloednieuwe systemen ontwikkeld voor dogfights en Zero-G combat.
  • Er zullen energie-gebaseerde wapens in de game zitten waaronder een “seeker grenade”. Deze granaat is een soort spinnenrobot en speurt vijanden voor je op en vermoordt deze.

Call of Duty: Infinite Warfare verschijnt op 4 november voor de Playstation 4, Xbox One en PC. Downloadable content verschijnt 30 dagen eerder op de Playstation 4.

Wat denk jij van de nieuwe Call of Duty, Yay or Nay?

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek