Nieuwe informatie en releasedatum voor F1 2018

F1 2018 logo Koch Media Codemasters Formula One

Het seizoen van Formule 1 is dit jaar weer vlot onderweg. Bij een nieuw raceseizoen hoort ook een nieuwe racegame; F1 2018 komt er natuurlijk ook aan. Zo heeft Koch Media en Codemasters vandaag informatie vrijgegeven over de game.

Afgelopen jaar werd de F1 community blij gemaakt met een aantal terugkerende functies. Denk hierbij aan de klassieke auto’s die werden toegevoegd maar ook de verandering van de modus “Carriëre”.

F1 2017 had ten opzichte van zijn voorganger een grote stap gemaakt op basis van realisme. Er kwam een nieuwe schade instelling bij waardoor elk foutje gestraft werd, net zoals het in een race gebeurd. Klapbanden door over rotzooi te rijden of je motor op te blazen door te laat schakelen of oververhitting.

Dit jaar belooft Codemasters en Koch Media de game nog dieper te maken dan dat hij al was. In samenwerking met veel content creators en fans van de sport/game hebben zij F1 2018 geproduceerd.

“De afgelopen jaren hebben we nauw contact onderhouden met onze fans om te begrijpen wat zij belangrijk vinden, en we kunnen niet wachten om meer details te onthullen over functies waar onze fans ongetwijfeld van zullen smullen.”

– Paul Jeal, F1-franchisedirecteur van Codemasters, over F1 2018

Release datum

Iedereen die al klaar staat op de grid mag zijn koppeling los laten op vrijdag 24 Augustus. Het spel zal beschikbaar worden gesteld voor de Playstation 4, Xbox One en PC (via Steam en DVD). Dit is tevens hetzelfde weekend waarin Gamescom en de Grand Prix van Spa-Francorchamps worden gehouden, dat wordt een keuze maken!

Meer immersie

F1 2018 zal voor meer immersie zorgen dan ooit te voren. De “carriëre” modus zal nog dieper gaan dan ooit te voren. Door vernieuwde- en terugkerende functies, algemene verbeteringen en aanpassingen en de keuze aan auto’s zorgen er allemaal voor dat de speler zich meer in de wereld betrokken voelt.

Nu hoor ik je denken; “Keuze aan auto’s?”. Koch Media en Codemasters hebben, op basis van fan feedback, gereageerd op de keuze aan auto’s. Dit jaar zullen de klassieke en historische auto’s weer een terugkeer maken.. maar dit keer met meer.

 

Volg jij dit seizoen op de hielen en heb je een favoriete coureur? Laat het ons weten in de reacties hier beneden.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek