Insomniac Games gaat voor verfrissing

insomniac games studio spyro ratchet clank

Insomniac Games is een wel bekende studio met een logo die iedereen herkent. Zij hebben onder andere games gemaakt zoals Spyro, Resistance, Ratchet & Clank en Sunset Overdrive en de aankomende Spider-Man game voor de Playstation 4.

De game studio heeft besloten om een kleine opfrisbeurt te geven aan het bedrijf. Om te beginnen krijgt Insomniac Games een nieuw logo.

insomniac games studio

Het nieuwe logo ziet er duidelijk anders uit dan het voormalige. Volgens de studio zelf ligt de nadruk op de twee halve manen in het midden. Dit hebben zij bewust geïmplementeerd omdat zij voor hun games ook “verder moeten denken dan de maan” om een unieke game uit te brengen.

“It’s got a lunar theme, with what appear to be two crescent moons facing each other as the ‘O’–reminiscent of our past and future. Many folks here also see a portal or lens for the ‘O,’ which we like because it symbolizes exploration as well as how many of our fans see us differently, Observant fans will see the subtle callbacks to our previous Insomniac Games logo, including the oversized ‘O,’ serif lettering on the ‘N’ and the positioning of ‘Games’ as a core part of our identity.”

– Insomniac Games, over hun nieuwe logo.

Volgens de game studio kan de plotselinge verandering veel onrust veroorzaken bij de fans en community. Het nieuwe logo is er gekomen om te laten zien dat Insomniac Games mee wilt gaan met de tijd, dit betekent dus dat er veranderingen gaan komen.

Veranderingen voor de fans of het bedrijf, dat is nog niet helemaal zeker. Wel heeft de studio gezegd dat zij blij zijn met de steun die ze krijgen van de community. Hun games worden nog steeds goed opgevangen. Zelf hoopt de studio om zo snel mogelijk groter te worden om meer terug te kunnen geven aan de gamers.

Tags

Over: Joel Lemmrich

Het is de jongen Nephilim van het internet. Ook bekend als HBO drop out omdat ik dedicated aan gamen ben. Streamen is een nieuw ding waar ik mee bezig probeer te zijn maar dat gaat moeilijk in deze harde wereld. See you online.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek