Interview: Campzone gamers

campzone 2015

Campzone is een van de grootste outdoor gaming events ter wereld. Elf dagen lang rollen in het gras, zweten achter je computer, kebab eten en slapen. De Campzone organisatie noemt het Eat-sleep-Game-Repeat wat een vrij goede samenvatting is van hoe je Campzone zou moeten beleven volgens de organisatie.

Campzone is een outdoor lan party dat gehouden wordt in Oirschot, Brabant dat al sinds 2001 georganiseerd word ieder jaar, Sinds 2009 wordt dit verzorgd door Duh-Events. Ieder jaar zijn er ruim 1500 deelnemers aanwezig die met elkaar kamperen en gebruikmaken van het netwerk dat geleverd wordt door de organisatie. Over dit netwerk worden voornamelijk games gespeeld, gechat en enorme hoeveelheden aan data bestanden gedeeld! Het evenement duurt elf dagen en is doorgaans tijdens de bouwvak. Tijdens Campzone worden ook allerlei competities georganiseerd, een aantal van deze competities worden verzorgd door de organisatie zelf. Maar ook bezoekers organiseren zelf competities waar iedereen deel aan kan nemen. Vaak gaan deze competities samen met leuke prijzen voor de winnaars.

Om jullie een beeld te geven wat bezoekers zelf over Campzone te zeggen hebben. Zijn er vanuit intheGame.nl enkele gamers gevraagd een paar korte vragen te beantwoorden. Het interview van één van deze gamers hebben wij hieronder voor jullie uitgelicht. Dit betekend niet dat de andere gevraagden niet aan bod komen. Deze zullen op een later tijdstip ook op de site geplaatst gaan worden. Lees hieronder het eerste interview gehouden door de redactie van intheGame.nl.

 

Interview met Sleepkever.

Waarom ga jij naar Campzone?
“Waarom ik naar Campzone ga, omdat het elk jaar weer veel te gezellig maar veel te kort is, dus dan moeten die dagen volgend jaar er maar weer bij in gehaald worden.”

Hoelang ga jij al naar Campzone?
“Ik ben in 2006 voor het eerst naar Campzone toe gegaan, vervolgens een paar jaar niet omdat ik toen niet echt een groep had om mee te gaan, en daarna in 2011 weer, dus inmiddels een jaar of 5 in totaal.”

Wat zijn spullen die je zeker niet mag vergeten?
“Spullen die je echt mee moet nemen zijn natuurlijk een fatsoenlijke waterdichte tent om alles in te stallen. een paar kratjes bier en als je wat vergeet leen je dit bij elkaar of ruilt dit met andere gamers in ruil voor een biertje!”

Wat doe je zoal in 11 dagen Campzone?
“Ik moet wel zeggen dat ik in de 11 dagen dat ik hier zit ik minder game als dat ik thuis doe. We zitten veel vaker gewoon gezellig te doen buiten omdat het soms echt gewoon te warm is in de tent. Dit jaar met het weer ook echt ongelofelijke mazzel gehad en met minder regenachtige dagen gaan we toch iets vaker in de schaduw zitten of zwemmen met z’n alle. Desondanks is een tent vol game apparatuur binnen handbereik wel echt meesterlijk voor als het een keer wel regent.”

Is Campzone voor jouw een vakantie of grote lan party?
“Campzone is voor mij zowel een vakantie als grote lan party. Omdat het toch wel flink 11 dagen duurt ga je toch wel beide doen. Beetje relaxen met vrienden in het zonnetje of met z’n alle mee doen aan een competitie, het wisselt elkaar eigenlijk perfect af. Uiteindelijk is het gewoon een groot gezellig feest.”

Is er een specifieke doelgroep dat naar Campzone gaat?
“Specifieke doelgroep, geen idee, het is echt een mengelmoesje van alles. Van de 14 jarige jongetjes die door hun ouders gebracht worden om mee te doen tot de ouders die zelf gamen en hun kinderen mee nemen. Van de mensen die dag en nacht met hun vriendengroep gamen tot de mensen die tegenwoordig hun laptop niet eens meer uitpakken omdat ze het veel te gezellig hebben. Uiteindelijk helpt iedereen toch elkaar en de field-admins staan ook altijd voor je klaar.”

Waarom zouden mensen voor Campzone moeten kiezen?
“Waarom mensen voor Campzone moeten kiezen hangt er vanaf wat je wilt. Als je echt opzoek bent naar een lanparty ben je met Dreamhack of The party waarschijnlijk beter af. Campzone is toch meer kamperen met vrienden dan echt een keiharde lan-party (alhoewel je er prima een keiharde lan-party van kan maken).”

campzone 2015

IntheGame.nl bedankt Sleepkever voor het beantwoorden van de vragen omtrent Campzone en waarom deze lanparty één van de betere is om naartoe te gaan. Regelmatig zullen wij vanuit intheGame een interview bij ons op de site plaatsen. Deze interviews kunnen variëren van Ontwikkelaars, Uitgevers tot aan de Gamers. Kijk met regelmaat op de site voor nieuwe interviews gehouden door intheGame.nl en de redactie.

Tags

Over: BulkeNL

zoek mij maar op op TS !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek