@inTheMovie

@inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

Film van de week

Hitman 47

Zoals de titel al doet vermoeden gaat Hitman 47 over een huurmoordenaar die gecreëerd is om een bedrijf klein te maken die achter het ontstaan van Hitman 47 wil komen. Hitman 47 is namelijk een genetische gemanipuleerde moordenaar die als 47ste  prototype eindelijk succesvol lijkt.  Doordat hij genetisch gemanipuleerd ter aarde is gekomen is hij sterker, slimmer en beschikt over een ongekend uithoudingsvermogen in vergelijken met andere.

Tijdens zijn strijd verloopt niet alles volgens plan en komt hij ook zelf achter zijn ontstaan, dit geeft hem toch een andere kijk op de zaak. De film is gebaseerd op de populaire game Hitman.

Classic van de week

Simon

Een film van eigen bodem met geniale quotes, humor en een goed verhaal. De film word verteld uit de positie van Camiel (Marcel Hensema), een verlegen homoseksuele jongen die aangereden word door Simon (Kees Geel). Simon is eigenaar van verschillen coffeeshops en horecagelegenheden rondom Amsterdam, Simon brengt Camiel naar de eerste hulp en neemt hem op in zijn leven. Na een incident verliezen ze elkaar uit het oog maar na weer een bijna aanrijding 14 jaar later komen ze elkaar weer tegen, Simon is inmiddels ziek en het contact met Camiel krijgt weer vorm.

Wij kijken uit naar…

James Bond: Spectre

Misschien wel de beste filmreeks die continue blijft vernieuwen: James Bond. Het nieuwste deel in de serie heet Spectre, dit is de naam van een criminele organisatie waar special agent double o seven gaat infiltreren. Tijdens deze operatie komt James Bond steeds meer te weten over de organisatie Spectre en komt tot een huiveringwekkende verband tussen hem en zijn tegenstander.

Waarom kijken wij uit naar James Bond: Spectre? Ten eerste omdat het een James Bond film is. Dan is het ook nog zoals het er nu naar uit ziet de laatste James Bond film met Daniel Graig, een geniale James Bond die heeft laten zien dat het om het karakter bond gaat en niet om het uiterlijk van 007. En dan hebben we als 3e argument nog de trailer, genoeg reden dus om ons hierop te verheugen.

 Serie van de maand

 The Wire

Deze HBO serie behoort zeker tot een van de beste series ooit gemaakt. De serie verteld het verhaal van zowel de politie als de straat oftewel de criminaliteit van Baltimore. De 5 seizoenen durende serie maakte faam doordat de serie dicht bij de realiteit staat, de serie is rauw en Baltimore word afgeschilderd zoals het is; ruig. Een groot deel van de personages zijn ook gebaseerd op echte personen uit de buurt waar de serie zich afspeelde, verder wilde de regisseurs weinig tot geen gebruik maken van bekende acteurs omdat dit de personages niet ten goede zou komen.

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek