@inTheMovie

 

 

@inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

Film van de week

Straight Outta Compton

Straight Outta Compton verteld het verhaal van de rap formatie N.W.A., de formatie waar ooit Dr. Dre en Ice Cube in begonnen zijn. De groep die bekend stond om in hun teksten (lyrics) de autoriteiten aan te pakken, laat zien hoe het leven was in een van de armste en hardste buurten in Amerika. Met hun talent, gedrag en gevoel voor rap krijgen ze al snel bekendheid in de buurt, deze film laat zien wat deze jongens doormaakte en hoe het leven in Compton was.

Classic van de week

One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Een film naar het boek van Ken Kesey, One flew over the cuckoo’s nest. In het boek als zowel in de film komt Randle P. Murphy (Jack Nickelson) in een inrichting voor mensen met een psychische stoornis terecht. Hier neemt hij het op tegen zuster Ratched (Louise Fletcher) haar autoritaire gezag. Deze briljante film vol humor en metaforen behoort zeker tot de films die je gezien moet hebben.

Wij kijken uit naar…

Star Wars: The Force Awakens

Star Wars zegt al genoeg, The Force Awakens is de zevende film in de reeks en de echte fans zitten hier al enkele jaren op te wachten. Is er nog uitleg nodig? Eigenlijk niet. Moeten we dan nog uitleggen waarom wij hierna uitkijken? Eigenlijk ook niet.

Kijk de trailer en laat je overtuigen! Nog geen Star wars film gezien? Ga dat snel doen dan!

 Serie van de maand

The Wire

Deze HBO serie behoort zeker tot een van de beste series ooit gemaakt. De serie verteld het verhaal van zowel de politie als de straat oftewel de criminaliteit van Baltimore. De 5 seizoenen durende serie maakte faam doordat de serie dicht bij de realiteit staat, de serie is rauw en Baltimore word afgeschilderd zoals het is; ruig. Een groot deel van de personages zijn ook gebaseerd op echte personen uit de buurt waar de serie zich afspeelde, verder wilde de regisseurs weinig tot geen gebruik maken van bekende acteurs omdat dit de personages niet ten goede zou komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek