@inTheMovie

@inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

 Film van de week

Southpaw

Billy “The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) is een bokser die alles bezit wat iemand zich kan wensen. Na een succesvolle carrière besluit Billy voor zijn vrouw Maureen (Rachel McAdams) te stoppen met de sport waar hij al zijn successen aan te danken heeft. Door een gebeurtenis slaat het lot volledig om, hij verliest zijn vrouw en ook het samenzijn met zijn dochter staat op het spel.

Hoewel de hele wereld zich tegen hem lijkt te keren begint er toch licht aan het eind van de tunnel te schijnen, aan Billy de taak om het zonlicht tegemoet te lopen. Zal hij het gevecht om zijn dochter winnen en kan hij sterker dan ooit terug komen?

Classic van de week

Hard Target

Deze film is alleen al legendarisch te noemen vanwege het kapsel van Jean Claude Van Damme. Jean Claude speelt een man zonder woon- of verblijfplaats die door Natasha “Nat” Binder (Yancy Butler) word ingehuurd om haar te helpen/rond te gidsen door New Orleans. Natasha is op zoek naar haar vader en al snel blijkt deze vermoord te zijn door een Bende die rijke mensen op zwervers laat jagen.

Waarom kijken? Omdat het een actiefilm met een van te voren voorspelbaar verhaal is, gecombineerd met Jean Claude in een hoofdrol voor hem geschapen maakt dit een perfecte combinatie. Waarom een Classic? Omdat je deze film gewoon niet weg kan leggen, stop kan zetten of niet gezien mag hebben, Hard Target is een actieklassieker die iedereen gezien moet hebben.

Wij kijken uit naar…

Fantastic Beasts And WHere To Find Them

De echte Harry Potter fans zitten hier al klaar voor, Fantastic Beasts And WHere To Find Them is een boek die de leerlingen (o.a. Harry, Ron en Hermelien) op Zweinstein (Hogwarts) verplicht in hun eerste jaar dienen aan te schaffen. De film speelt zich echter 70 jaar voor deze gebeurtenissen af,  de film zal in het teken staan van Newt Scamander de schrijver van dit boek. Voor zover duidelijk is word Newt gevolgd op zijn pad om het boek Fantastic Beasts And WHere To Find Them te schrijven.

Waarom kijken wij hiernaar uit? Omdat de Harry Potters leuk wegkijken en iedereen die deze films heeft gezien wel benieuwd is naar de rest van de wonderlijke tovenaarswereld waar Harry, Ron en Hermelien zich in begeven.

Serie van de maand

The Wire

Deze HBO serie behoort zeker tot een van de beste series ooit gemaakt. De serie verteld het verhaal van zowel de politie als de straat oftewel de criminaliteit van Baltimore. De 5 seizoenen durende serie maakte faam doordat de serie dicht bij de realiteit staat, de serie is rauw en Baltimore word afgeschilderd zoals het is; ruig. Een groot deel van de personages zijn ook gebaseerd op echte personen uit de buurt waar de serie zich afspeelde, verder wilde de regisseurs weinig tot geen gebruik maken van bekende acteurs omdat dit de personages niet ten goede zou komen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek