@inTheMovie

@inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

Film van de week

Pan

Een nieuwe versie van het sprookje uit de handen van J.M. Barrie. Wie heeft er vroeger niet een boek of een film gezien over Peter Pan? Iedereen is wel bekend met het verhaal van Peter Pan, die samen met zijn zus en broertje in Neverland terechtkomt.  Eenmaal in Neverland aangekomen maak je kennis met het elfje Tinkerbell en Pan zijn “grootste” vijand Kapitein Haak.

Nu is er een nieuwe film, Warner Bros. Pictures neemt je mee naar Neverland zoals je Neverland nog nooit gezien hebt. Kijk snel de trailer, en oordeel zelf.

Classic van de week

Goodfellas

Deze Amerikaanse gangsterfilm is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Henry Hill. Henry (Ray Liotta) wil van kind af al bij de maffia, als kleine jongen begint hij kleine klusjes voor de grote jongens en in het speciaal voor Jimmy Conway (Robert de Niro). Ondertussen groeit Henry steeds verder de maffiawereld in, hij word onder leiding van Jimmy een grote jongen en verdient behoorlijk.

Maar de beste rol word door Joe Pesci alias Tommy in de film neergezet. Tommy is een licht ontvlambare partner van Henry, met name zijn verbale communicatie en gebruik van het woord Fuck valt op. Hiervoor heeft Joe Pesci meer dan verdiend een Oscar voor gewonnen.

Wij kijken uit naar…

Jurrasic World 2

Het duurt nog even maar het volgende deel in de Jurassic (world) reeks staat voor 2018 gepland. Dat duurt nog een tijdje, afgelopen jaar kwam er weer eens een vervolg op Jurassic Park. Na de originele Jurassic Park film zijn de films eigenlijk alleen maar achteruit gegaan, maar met Jurassic World is een nieuwe weg ingeslagen. Nu hopen dat ze niet dezelfde fout maken als de eerste keer, maar dat ze de films blijven door ontwikkelen.

Serie van de maand

Friends

Zes vrienden in hartje New York, allemaal hun eigen leven maar wel verbonden als groep. Joey, Chandler, Ross, Monica, Rachel en Phoebe drinken regelmatig koffie in het koffietentje Central Perk wat zich op de hoek bevind van hun appartementen. Vanuit de appartementen, koffietent en hun werkplekken volg je op een komische wijze het leven van deze 6 vrienden.

Waarom kijken? Friends is misschien wel de meest populaire comedyserie van de afgelopen 25 jaar, en dit niet zonder redenen. Elk karakter in de serie heeft zo zijn eigen humor, ondanks dat ze allemaal aparte karakters met aparte humor hebben past alles en sluit alles op elkaar aan.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek