@ inthemovie : laatste van november

@ inthemovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

 Film van de week

Burnt

Dit drama gaat over de getalenteerde kok Adam Jones (Bradley Cooper). Adam die lof oogst voor de magistrale gerechten die hij bereid, raakt alles net zo snel weer kwijt als hij zichzelf verliest aan de drank, drugs en vrouwen.

Als hij eenmaal niet verder kan zinken beseft hij dat het tijd is om een andere weg in te slaan, Adam besluit dat het weer tijd is om de wereld van zijn kookkunsten te laten genieten. Dit gaat niet zonder in aanraking te komen met de mensen die hij ooit heeft teleurgesteld.

Classic van de week

Ghostbusters

Drie professoren die het bestaan van spoken proberen aan te tonen worden door de universiteit aan de kant gezet. Hierop besluiten zij hun eigen bedrijf in het verjagen/vangen van spoken op te zetten onder de naam Ghostbusters. In een oude brandweerkazerne vestigen ze hun bedrijf en tot ieders verbazing blijken hun nog nooit geteste “wapens” nog te werken ook!

Wij kijken uit naar…

The Merlin Saga

 Elke Nederlander kent het sprookje van Merlijn natuurlijk, dit sprookje is afgeleid van een twaalfdelige boekenreeks. Disney heeft besloten deze fascinerende reeks te gaan verfilmen. In dit eerste deel spoelt Merlijn aan in Wales en komt achter zijn bovennatuurlijke krachten, waar komen deze krachten vandaan? Dat wil ook Merlijn weten en begint aan een lange zoektocht.

Waarom kijken wij hier naar uit? Omdat de combinatie Merlijn en Disney niets meer dan goeds kan betekenen. Het is wel afwachten welke kant Disney op wil, maar met Philippa Boyens als script schrijfster lijkt het de juiste kant op te gaan.

Serie van de maand

Californication

De schrijver Hank Moody neemt je mee in zijn absurde leven. Deze aan seks, drank en drugs verslaafde schrijver is in het belang van zijn gezin en tot zijn spijt verhuis van New York richting Los Angeles. Nadat ze naar L.A. verhuisd zijn gaat het minder in het huwelijk tussen Hank en Karen, wat in een affaire van Karen lijdt. Karen en zijn dochter vertrekken en trekken bij haar “nieuwe” partner in.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek