@ inTheMovie: Alweer november

@ inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

Film van de week

Son of Saul

Saul Auslander probeert zoals de titel al zegt het lichaam van zijn zoontje te redden. Saul zit in een concentratiekamp ten tijde van de tweede wereldoorlog, in dit kamp behoort Saul tot een speciale groep genaamd Sonderkommando. Deze groep joodse mensen helpt de nazi’s met het opruimen van andere joodse mensen, in ruil hiervoor leven zij in een ander deel van het kamp en hebben het iets beter dan de andere gevangenen.

Op een dag krijgt Saul het lijk van zijn eigen zoontje in zijn handen, Saul besluit te kijken of hij zijn lichaam kan redden en een echte joodse begrafenis te geven.

Classic van de week

Shawshank Redemption

Voor vele mensen de beste film ooit gemaakt, zo ook volgens de filmsite imdb. Andy Dufresn word veroordeelt voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar,  hij zegt zelf onschuldig te zijn. Eenmal veroordeelt komt hij terecht in Shawshank, een gevangenis waar hij Red ontmoet. Red en Andy raken snel bevriend waarbij Red met bewondering naar slimme acties van Andy kijkt.

Wij kijken uit naar…

Er is wieder da!

Deze Duitse film is een bijzonder groot succes bij onze oosterburen. In de film komt Hitler na 70 jaar in coma te hebben gelegen weer bij en moet zich zien te redden in de maatschappij. Hij blijkt namelijk geen zelfmoord te hebben gepleegd. En in deze tijd meekomen, dat valt niet mee.

Serie van de maand

Californication

De schrijver Hank Moody neemt je mee in zijn absurde leven. Deze aan seks, drank en drugs verslaafde schrijver is in het belang van zijn gezin en tot zijn spijt verhuis van New York richting Los Angeles. Nadat ze naar L.A. verhuisd zijn gaat het minder in het huwelijk tussen Hank en Karen, wat in een affaire van Karen lijdt. Karen en zijn dochter vertrekken en trekken bij haar “nieuwe” partner in.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek