@ inthemovie: begin december goed

@ inthemovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

Serie van de week

Vechtershart

Deze Nederlandse serie is sinds twee weken bij BNN te zien en tot nu toe ziet het er goed uit. Deze serie gaat over de Nederlandse boks en misdaad scene, het verteld het verhaal van Nick Roest en zijn familie. Kijk nu snel de eerste twee afleveringen op uitzending gemist en oordeel zelf.

Classic van de week

Heat

Vincent Hanna versus Neil McCauley, detective versus crimineel of Al Pacino versus Robert de Niro. Als dat nog niet genoeg is speelt Val Kilmer ook nog een briljante rol als Chris Shirerlis, genoeg motieven nu al om te kijken dus. Beide zijn de beste in hun vak en staan in deze film lijnrecht tegenover elkaar.

Wij kijken uit naar…

Creed

Oftewel de 7e film in de Rocky reeks, officieel geen Rocky titel maar toch kunnen we deze film niet los zien van deze legendarische boks films. Het verhaal gaat namelijk wel verder waar Rocky 6 gebleven was. Ook al zijn er naar Rocky 1 geen verbeteringen opgetreden, toch belooft Creed volgens de Amerikaanse pers wat te beloven.

In de film word Rocky de coach van de zoon van zijn oude tegenstander en vriend Apollo Creed. Zijn zoon Adonis Johnson reist naar Philadelphia om daar de plekken te ontmoeten waar zijn vader, inmiddels overleden, zijn meest beroemde gevechten vocht. Eenmaal in Philly ontmoet hij Rocky en vraagt hem om hem te coachen richting de wereldtitel.

Serie van de maand

Sherlock

Omdat de maand december voor vele toch een mysterieuze sfeer uitstraalt dit keer een mystieke serie. Wie kent Sherlock Homes en zijn assistent Dr. John Watson niet, misschien wel een van Englands mooiste verhalen reeks. Vandaar dat de BBC besloot en serie om de beroemde detective en zijn kameraad te maken.

Waarom kijken? Omdat de serie op vele manieren vernieuwend is. Niet alleen verteld de serie het verhaal van Sherlock in deze tijd, ook Sherlock zelf ook als modern persoon neer. Ondanks dat blijft de serie wel de typische Sherlock sfeer uitstralen. Laat jezelf verassen en ga snel kijken.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek