@inTheMovie

@inTheMovie is een wekelijks terugkerend item op inthegame.nl, deze rubriek zal zoals de titel al verklapt in het teken staan van films en series. Met drie vaste wekelijkse rubrieken en een maandelijkse rubriek zullen elke week nieuwe als zowel oude films besproken worden.

 Film van de week

Amy

Wie kent Amy Winehouse niet, een gouden strot met een wispelturig leven maakt haar een icoon binnen de jazz- en muziekwereld. De film Amy laat het leven van Amy Winehouse van een andere invalshoek zien en laat de opkomst van haar carrière en daarbij toebehorende problemen zien. Amy Winehouse de laatste grote artiest die tot de 27 club is toegetreden, muzikaal fenomenaal en desastreuse zelfvernietigingen door haar verslavingen maken het een verhaal die mythische proporties aan kan nemen.

Classic van de week

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Lock, Stock and Two Smoking Barrels is een echte Guy Ritchie film. De verschillende verhaallijnen die elkaar continue perfect kruizen met een grote dosis Engelse humor gecombineerd maakt deze film een absolute classic. In de film neemt Eddy (Nick Moran) het in een pokerspel op tegen “hatchet”Harry Lonsdale, om mee te mogen pokeren moet hij hiervoor wel 100.000 pond inleggen. Dit geld legt hij samen met 3 vrienden (ieder 25.000) in, deze weten af van Eddy zijn bijzondere pokergave. Tijdens het spel loopt het iets anders dan verwacht, er ontstaat een grote pot en om mee te gaan moet Eddy geld bij Harry lenen. Deze pot verliest hij uiteindelijk doordat Harry vals speelt samen met zijn compagnons. Hierna start een briljante verhaal.

Wij kijken uit naar…

Straight Outta Compton (3 September)

Straight Outta Compton verteld het verhaal van de rap formatie N.W.A., de formatie waar ooit Dr. Dre en Ice Cube in begonnen zijn. De groep die bekend stond om in hun teksten (lyrics) de autoriteiten aan te pakken, laat zien hoe het leven was in een van de armste en hardste buurten in Amerika. Met hun talent, gedrag en gevoel voor rap krijgen ze al snel bekendheid in de buurt, deze film laat zien wat deze jongens doormaakte en hoe het leven in Compton was.

Waarom kijken wij hier naar uit? Ondanks het feit dat rap in Nederland niet zo populair is als in o.a. Amerika zijn Dr, Dre en Ice Cube ook hier grote namen. De film laat de geschiedenis van deze twee iconen zien en dat is eigenlijk al genoeg reden om deze film te bekijken. Luister daarbij het vorige week uitgebrachte album Compton en je begrijpt meteen waarom je deze film moet zien!

 Serie van de maand

Love/Hate

Deze Ierse serie laat zien hoe vier vrienden Darren, Nidge, Robbie en Tommy zich onder leiding van John Boy proberen op te werken binnen de onderwereld van Dublin. Tijdens deze zoektocht komen zij de nodige problemen en tegenslagen tegen. Op hun eigen manier proberen de hoofdrolspelers zich hier doorheen te slaan. Dit is op een realistische en meeslepende manier gebeurt, de hoofdrolspelers trekken je de serie in en laten je meevoelen met hun eigen problemen.

Met een eigen identiteit en uitstraling doet de serie denken aan de HBO serie The Wire. Een compliment naar de makers. De serie bestaat uit 6 afleveringen per seizoen, inmiddels is seizoen 5 afgelopen en over seizoen 6 is nog weinig bekend. De afleveringen duren tussen de 45 en 55 minuten.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek