Wat is jouw favoriete Battlefield 1 map?

De Battlefield 1 maps zijn werkelijk waar om te smullen. Ik had het early enlister pakket, waardoor ik 3 dagen eerder Battlefield 1 kon spelen dan mijn vrienden. In die tijd heb ik de campaign uitgespeeld en kon ik alvast een voorproefje nemen op de multi-player maps.

Toen mijn vrienden dan eindelijk ook mee konden doen hebben we non-stop gespeeld. Conquest, rush en war pigeons, maar het meeste hebben we toch wel genoten van het authentieke team death match(TDM). Wat een heerlijke maps hebben ze ons toch gegeven met deze game. Af en toe zaten we gewoon een heel potje in een huis, dan weer een heel potje in een greppel (in de modder). Elke map heeft een paar strategische spots waar je echt gebruik van moet maken.

BALLROOM BLITZ – Deze map langs de Maas in 1918 is erg lastig. In TDM speel je in een enorm Frans chateau, dat eerder dienst deed als huisvesting voor officiers achter de linies. Een gangengevecht. Hier is het echt essentieel dat je gebruik maakt van ‘leaning’ het half om een hoek kijk, wat je veel kleiner maakt als target en daarnaast is het gebruik van handgranaten misschien wel een uitkomst om in een keer 5 verschanste tegenstanders af te maken. Of je dendert gewoon ‘berserk’ door de gang, met de hoop in ieder geval één slachtoffer te maken.

france-chateau

ARGONNE FOREST – Een bos vol gemene defensieve valstrikken een labyrint van bunkers en machine geweernesten. Het huisje (boshut) in een van de hoeken is makkelijk te verdedigen bij TDM. Je kunt je tegenstander makkelijk op afstand houden, omdat je ver zicht hebt en je tegenstanders makkelijk over hoop kunt knallen, omdat ze over heuvels heen moeten klimmen. Als je goed communiceert kun je de drie toegangswegen afschermen en je kunt vaak in dekking respawnen. Omdat er eigenlijk nooit echt een strategisch plan afgesproken wordt duurt het even voordat de tegenstander door heeft waar je mee bezig bent, maar met een beetje geluk heb je al een enorme voorsprong opgebouwd die niet meer in te halen is. Ben jij de held van deze map?

Argonne Forest

EMPIRE’S EDGE – Deze map ligt langs de Adriatische kust. Een felle strijd om een ruig fort vormt het strijdtoneel. Als je op deze map wilt winnen heb je goede afspraken nodig. Zorg dat je met minimaal 3 man online bent. 1 support voor ammo, 2 medics . Zorg dat de support class ook een mortier heeft. Nu moet je er voor zorgen dat je met zijn drieën op de toren terecht komt. Hij is makkelijk te verdedigen, maar als je neergeknald wordt, kan je collega je redden. Daarnaast kun je de mortier gebruiken voor schutters die je net niet kan raken of zich ergens achter verstoppen. Zorg er ook voor dat je niet op een kluitje zit. Een granaat is genoeg om alledrie van het plateau te worden geblazen.

empires-edge

MONTE GRAPPA – de Venetiaanse Alpen, wat een hectiek. Voor deze map is geen tactiek. Deze map is voor de meest geharde Battlefield spelers. Pure skills komen hier naar boven. Tot zover ben ik nog nooit eerste geworden op deze map. Ik weet een goede spot. Achter het fort, tegen de bergwand aan is vuur, als je dicht bij dit vuur kruipt worden je schoten niet gezien. Hou je van campen en ben jij een goede schutter, neem daar dan even een kijkje.

monte-grappa

FAO FORTRESS – Het majestueuze Ottomaanse fort. Deze map is er zo op gemaakt dat je achter je tegenstander kan kruipen. Gebruik hier goed de tunnels hiervoor de tunnel(s). Probeer TDM altijd met zijn drieën te spelen, dan kom je vanzelf aan de top. Mits je blijft communiceren. Op deze map is het vooral belangrijk dat je weet waar je tegenstander zit. Taggen dus, wat sowieso essentieel is bij TDM en eigenlijk elk spel. Taggen, daar red je levens mee. En mortieren zijn ook hier dodelijk effectief. Maar loop vooral eens een metertje extra, om de muur bijvoorbeeld. Bedank me later.

fao-fortress

Wat is jouw favoriete map? En Waarom?

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek