Is deze Windows 10 handheld onderweg?

PGS Windows 10

De PGS zou een handheld zijn in de formaat van een 3DS die PC games zou moeten kunnen runnen. Dit wordt mogelijk gemaakt door zogenoemde kleine chips die net zo krachtig zijn als de componenten die in jouw pc zitten. Is dit for real?

Eerder verscheen er al een Youtube filmpje en een site over de PGS. Een hele hoop mensen zeiden dat dit voor de eerste jaren nog lang niet mogelijk zou zijn. Onlangs is er een Kickstarter project verschenen die ons het tegendeel zal bewijzen. Misschien? Door op de link hier boven te klikken lees je alle details over de PGS. Je mag zelf uit maken of dit echt op nep is.

Voor een klein bedrag van 230 dollar zou jij de PGS Lite volgend jaar maart al in huis kunnen hebben (als dit werkelijk zo is). Een heel klein bedrag, als je je bedenkt dat dit kleine dingetje full-sized PC games zou moeten kunnen afspelen op een Windows 10 handheld met het formaat van een 3DS.

Het apparaatje zou in twee verschillende versies verschijnen, namelijk de PGS Lite en PGS Hardcore. De Hardcore variant heeft een QHD IPS 2560×1440 (5.7*) display en de Lite variant een HD IPS 1280×720 (5.5*) display. Beide apparaten hebben een Intel® HD Graphics 600 MHz 16 cores GPU en de volgende chipset: Intel® Atom™ Cherry Trail. De Hardcore variant heeft 8 GB DDR3 geheugen en de Lite variant maar 4.

Beiden zullen ze Windows 10 en Android 6 hebben geïnstalleerd en maakt de Hardcore uitvoering gebruik van een 128GB SSD en de Lite maar van 64GB eMMC.

Naar mijn gevoel zit hier toch een vreemd luchtje aan. Maar wil jij meer weten over deze handheld? Bezoek dan hier de officiële website: http://pgslab.com/.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek