Wat is World of Wargaming?

Iedereen kent het vast en zeker wel, de free to play spellen van Wargaming.net. Het begon met World of Tanks dat werd opgevolgd door World of Warplanes en sinds kort is daar een 3e spel bijgekomen, World of Warships. De populariteit van Wargaming.net wordt steeds groter en vandaar deze korte introductie over de gamereeks.

World of Wargaming bestaat zoals gezegd uit drie onderdelen, om het makkelijk te houden, de tanks, de vliegtuigen en de schepen. Om deze drie games te kunnen spelen heb je slechts één account nodig maar moet je wel drie verschillende spellen downloaden.

world of tanks

World of Wargaming is allemaal begonnen in september 2010 met World of Tanks. In dit spel speel je met tanks tegen elkaar, een soort van Team Deathmatch waarbij je bepaalde punten moet overnemen. Je begint met je Tier 1 tanks en je wordt ingedeeld bij vergelijkbare tegenstanders of teamgenoten. Naarmate je vordert op de ladder krijg je sterkere tanks maar ook sterkere tegenstanders. Je kunt dit allemaal Free to Play doen, of als je ongeduldig bent, dan kun je ook betalen om betere tanks te krijgen.

world of warplanes

Op 12 november 2013 werd de World of Wargaming franchise uitgebreid met World of Warplanes. Hier speel je 15 vs. 15 luchtgevechten uit waarbij de beste overleven. De besturing van de vliegtuigen gebeurd middels je muis en is in het begin best wennen. Ook World of Warplanes is Free to Play maar heeft de mogelijkheid om te betalen voor betere vliegtuigen en upgrades.

world of warships

Op 2 juli 2015 werd de volgende World of Wargaming middels een publieke beta bekend gemaakt, World of Warships is sinds die dag voor iedereen te spelen als Open Beta game. In dit spel speel je met diverse oorlogsschepen je zeeslag uit, het concept is net zoals bij World of Tanks en World of Warplanes hetzelfde alleen dan op zee. Dit spel is nog het beste te vergelijken met een interactieve variant van zeeslag het alom bekende bordspel. Ook World of Warships is free to play maar heeft de mogelijheid om te betalen voor betere schepen en upgrades.

Het uiteindelijk doel van ontwikkelaars is om deze 3 games te combineren tot 1 game waarmee het mogelijk moet zijn om met je vliegtuig een tank kapot te schieten en met je oorlogsschip het vliegtuig kapot te schieten of daar waar je keuze op valt. Het zal dan een interessante keuze worden met alle mogelijke voertuigen om de veldslag aan te gaan en als winnaar uit de bus te komen.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek