iTG Craft is een feit: Minecraft server gaat 19 februari live

Minecraft itg craft

Met gepaste trots mogen wij aankondigen dat er een nieuwe Minecraft server wordt opgezet op het moment dat ik dit bericht aan het tikken ben. Deze server komt voort uit een sponsorschap die intheGame is aangegaan samen met Minecraftweb. Tijd voor jullie iTG’ers om eens flink te gaan bouwen, met iTG Craft!

Onze beheerders zijn druk in de weer geweest met het schrijven van een custom mod-pack voor Minecraft Technic launcher. Je kunt de pack hier downloaden voor Windows en via onderstaande instructies kun je de pack zoeken en toevoegen aan de launcher. De launcher is eveneens beschikbaar voor OSX en voor Linux

Let er wel op dat je je launcher minimaal 2GB aan werkgeheugen doet toekennen, anders werkt de pack mogelijk niet goed (launcher options rechtsboven, het tandwielletje). 4GB RAM wordt echter wel geadviseerd!

De iTG Pack kun je heel gemakkelijk vinden door in de launcher linksboven in de hoek te zoeken naar: ‘itg craft’

itg craft zoeken

Klik dan op install

itg craft install

Na de installatie klik je vervolgens op play!

itg craft play

Klik in-game op multiplayer. Daar staat je IP adres al ingevuld

itg craft ingame

Een IP-adres toevoegen is ook niet meer nodig, omdat onze makers deze al in de pack verwerkt hebben. Stiekem geeft dit ook al het aantal slots prijs.

Momenteel zijn de gameleiders van Minecraft Hatserflats en EzonE druk bezig om de Minecraft shop in te richten, zodat je in-game items kunt kopen tegen een leuke prijs. Middels deze aanschaf sponsor je ook het onderhoud van de server die op zijn tijd uitgevoerd zal worden. Deze aankopen zijn natuurlijk niet verplicht.
Op 19 februari gaat het dan gebeuren: dan zal de server online komen. Op welke tijd is nog niet bekend, hou daarom ook onze stream in de gaten, want zodra deze live gaat zal de server niet veel later volgen. Tijdens deze feestelijke opening van onze server worden tijdens de stream meerdere giveaways gegeven. Dus wees erbij en zorg dat je klaar zit!

Totdat het 19 februari is zul je de server nog niet kunnen joinen omdat we dan nog met een whitelist werken voor de mensen die bezig zijn alle puntjes op de i te zetten.  Om al jullie wachten te belonen, kan je op 19 februari gebruik maken van de kortingscode ITGMINECRAFT om 10% korting te krijgen op ingame items. Let op: deze code zal 24 uur geldig zijn vanaf het moment dat de server live is.

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek