iTG Halloween weken: @ inTheMovie special!

Zoals jullie allemaal weten staat Halloween weer voor de deur, dit typisch Amerikaanse evenement word de laatste jaren steeds populairder in Nederland. Heb je nou geen zin om hier groots aan mee te doen, dan kun je natuurlijk ook thuis blijven om een goede Horror film te kijken. Hier 5 films die je moet hebben gezien:

De klassieker: Scream

Deze klassieker speelt zich af in het Amerikaanse dorpje Woodsboro, op een dag word een klasgenoot van Sidney Prescott (Neve Campbell) vermoord, dit roept herinneringen bij Sidney op van de moord op haar moeder. Hier heeft Sidney nog een behoorlijk trauma van. Op een gegeven moment belde de moordenaar Sidney op en hier begint het verhaal pas echt…

Waarom kijken? Omdat Scream misschien wel de bekendste horrorfilm ooit is, wie kent of heeft er nou geen Scream masker gezien. Is het een absolute top film? Nee dat niet maar hij kijkt meer dan leuk weg.

Mijn favoriet: Final Destination

 Een grote groep studenten gaat op excursie naar Parijs, voordat het vliegtuig op kan stijgen krijgt een van de leerlingen een flashforward en ziet het vliegtuig ontploffen. Na veel commotie besluiten 7 studenten niet met het vliegtuig mee te gaan, na opstijgen explodeert het vliegtuig inderdaad. De 7 leven nog, maar niet lang als het aan de dood ligt.

Waarom kijken? Super vet verhaal, kijkt lekker weg en de eerste echte horrorfilm die ik ooit gezien heb. Vandaar ook mijn favoriet.

De beste: The Shinning

 In deze film speelt Jack Nickelson de rol van Jack Torrance, Jack is een schrijver die al geruime tijd niets meer op papier krijgt. Om toch inkomsten te vergaren besluit hij bewaker te worden van een hotel in de bergen. Dit hotel is gedurende enkele maanden per jaar gesloten, tijdens deze periode zijn Jack en zijn familie de enige bewoners van dit hotel, tenminste dat denken zij.

Waarom kijken? Omdat deze film door de meeste kenners als beste zo niet een van de beste horrorfilms ooit word gezien. Is er nog een rede? De rol van Jack Nickelson is briljant, alleen dat is al rede genoeg.

De grappigste: Scary Movie

Geen zin om je de hele avond kapot te schrikken, wil je gewoon lekker ouderwets lachen maar toch het filmthema Halloween aan houden? Ga dan gewoon Scary Movie kijken. Een mengsel van verschillende horrorfilms in een grappige setting opgesteld. Zeker de moeite waard.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek