iTG thema weken: De FIFA soundtrack

FIFA 16

Wat vaak wordt vergeten is dat er bij elke nieuwe FIFA een nieuwe soundtrack komt. Iconisch kun je het altijd wel noemen aangezien deze liedjes vaak na een aantal maanden overal op de radio te horen zijn. De FIFA 16 soundtrack is ook bekend gemaakt door EA en dat leek mij een mooi moment om een blik terug te werpen op de beste liedjes in de afgelope FIFA games.

Het is eigenlijk te gek voor woorden dat bij het zoeken naar de beste soundtracks zoveel liedjes ik mij nog herinner. Heel veel van deze liedjes in de games geven een sfeer in de menu’s die bijna niet uit te leggen valt. Een goeie FIFA staat of valt met de soundtrack. Het is ook vaak zo dat soundtracks die voorbij zijn gekomen in de FIFA games later populair zijn geworden. Zo is het liedje van Avicii genaamd “My father told me” de eerste paar maanden exclusief gebleven aan FIFA 15 voordat hij uitkwam voor Spotify.

Ik kan heel nostalgisch al deze liedjes afgaan maar dan verklaren mensen me waarschijnlijk na het lezen van dit artikel voor gek. Wel wil ik een voorbeeld geven voor mij persoonlijk wat al het bovenstaande bevestigd. Een zin die denk ik elke FIFA speler wel kent is de volgende: “Right about now, the funk soul brother”. Heb je dit deuntje gelezen in de toon van het liedje? Mooi je snapt waar ik heen wil. Zo niet, dan is het experiment een beetje mislukt maar ga ik alsnog verder. Het is namelijk van de DJ Fatboy Slim en het liedje is uitgekomen in FIFA 99. Het jaar is 2012 en de Olympische Spelen in Londen zijn bijna voorbij op de afsluitings ceremonie na. Deze gebeurtenis duurt altijd vrij lang maar wat mij bij bleef is het volgende moment:

Enthousiast als ik was dat ik dit herkende dacht ik terug aan alle FIFA spellen die ik in de loop van de jaren heb gespeeld. De blijschap, de overwinningen en de frustratie, vooral de frustratie en.. Frustratie.

Natuurlijk willen jullie dan ook nog even weten welke liedjes er in de nieuwe FIFA 16 komen en die kun je hieronder lezen:

FIFA

En mocht je Spotify hebben heeft EA ook nog eens een voorproefje gegeven in de vorm van een Spotify lijstje van een aantal liedjes uit deze lijst: Klik

Wat vindt jij van de nieuwe liedjes en staan de liedjes ook bij jouw in het geheugen geschreven? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek