iTG thema weken: De FIFA ratings: Ajax, PSV, Feyenoord

FIFA 16

The day after! FIFA 16 ligt gevuld in de schappen, en de voetbalfanaten vinden hun weg naar deze schappen! In de iTG thema weken proberen wij jullie lekker te maken voor het grootste voetbalspel van dit moment door meerdere artikels te schrijven over de game. Deze weken staan dus in het teken van FIFA en vandaag gaan we het hebben over de FIFA speler ratings

Het is natuurlijk altijd wel interessant om te weten hoe goed bepaalde spelers zullen zijn in dit laatste deel, vandaar dat we een overzicht hebben gemaakt met bijvoorbeeld de beste spelers uit de Eredivisie. Maar ook de beste spelers ter wereld. Laten we er maar snel mee beginnen:

Allereerst beginnen we met de traditionele top drie van de Eredivisie, PSV, Feyenoord en Ajax. De club uit Amsterdam gaan we als eerst bekijken:

AJAX Squad

In dit overzicht zien we dat de keeper van het Nederlands elftal, Cillessende beste Ajacied is. In de verdediging is Veltman de beste met een rating van 77 laat die zelfs Heitinga achter zich, welke niet eens een goude speler is. Wanneer we naar het middenveld gaan is niet de dit jaar overgekomen Gudelj degene met de hoogste rating. Die rol is weggelegd voor Klaasen welke de rest van het middenveld met een groot aantal punten achter zich laat liggen.

Als laatste hebben we dan de aanval. Wanneer je een beetje onze Eredivisie volgt dan weet je dat El Ghazi in een bloedvorm verkeerd op dit moment. Volgens EA is dit echter niet genoeg om een hogere rating te krijgen dan de al weken slecht spelende Fischer. De beste aanvaller is echter Milik met een zeldzame kaart en een rating van 77.

De volgende club die wie onder de loep nemen is de club uit Eindhoven:

PSV Squad

In dit overzicht zien we dat Middevelder Guardado de man van PSV is. Dit heeft hij natuurlijk te danken aan zijn bloedvorm van vorig seizoen. Maar ook dit seizoen is hij samen met Luuk de Jong ( 79 rating ) heer en meester op het veld. Wanneer we in de verdediging gaan kijken zien we dat nieuwkomer Hector Moreno volgens FIFA een toegevoegde waarde blijkt te zijn, want hij noteert met 79 rating de hoogste rating binnen de psv verdediging.

 

Lat but not least, de vedettes van Rotterdam:

feyenoord squad

In dit overzicht zien we dat Feyenoord 2 spelers heeft met de hoogste rating. Namelijk Dirk Kuyt en Kenneth Vermeer noteren beide 78 rating. Vejinovic komt daarachter op het middenveld met 77 rating en noteert daarmee ook de hoogste rating voor de middenvelders van Feyenoord. In de verdediging voert van Beek de lijst aan met ook een 77 rating.

Zoals je kunt zien heeft AJAX een beoordeling van 76 , PSV een beoordeling van 77 en Feyenoord een beoordeling van 75. het ligt heel dicht bij elkaar maar op papier zou je het beste voor PSV kunnen kiezen, de regerend Eredivisie kampioen.

Wij zullen jullie regelmatig update’s geven over alle gebeurtenissen en veranderingen binnen FIFA.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek