iTG thema weken: FIFA web app uitgebracht

FIFA 16

Elk jaar kopen veel mensen FIFA en kijken zij het meest uit naar Ultimate Team. In deze gamemodes moet je jouw ultieme team maken door middel van kaartjes. EA heeft nu zijn webversie uitgegeven. Hiermee kan je weg van je console alsnog met Ultimate Team bezig zijn!

Ultimate Team is voor EA elk jaar het belangrijkste speltype van FIFA. Dit is namelijk het enige speltype van FIFA waar spelers na de release van het spel nog geld in kunnen stoppen door middel van het kopen van pakjes zoekend naar een Messi. Geen wonder dus dat EA erg veel aandacht besteed aan dit speltype, zo is er afgelopen jaren veel veranderd ten opzichte van de eerste Ultimate Team. Er wordt strenger gekeken naar mensen die ‘vals spelen’ door op een oneerlijke manier coins kopen. Ook zijn er in de loop van de jaren regels toegevoegt om de markt gedurende het hele jaar op pijl te houden.

FIFA 16

De web app is terug en vernieuwd en ook de mobiele apps hebben een update gekregen zodat deze FIFA 16 klaar is. Wel moet je beginnen vanaf de web app voordat je gebruik kan maken van de mobiele apps. Het gebruik van bots is aangepakt en daarom is er een rentree van de transfer markt voor beide applicaties! Tegelijk met dit nieuws kon EA ons vertellen dat het gemakkelijker wordt om items te kopen en verkopen. De zogeheten ‘Price ranges’ zijn een stuk breder gemaakt maar nogsteeds eerlijk genoeg. Dit voorkomt dat je een speler er voor heel veel kan opzetten, een methode die veel werd gebruikt door mensen die coins kochten van derde partijen. Als laatste kunnen we jullie vertellen dat om verder Ultimate Team te beveiligen de markten worden opgesplitst. Dit betekend dat coins, club item en transfer markt items niet langer worden gedeeld tussen de Xbox 360 en Xbox One. Ditzelfde geldt voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4. Wanneer je voor het eerst de web app start wordt je dan ook gevraagd voor welke console je wilt spelen.

De FUT web app is via de volgende link te bereiken: Klik en voor de mobiel kun je zoeken in de desbetreffende store naar ‘FIFA Companion’.

Heb jij al zin in Ultimate Team? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek