iTG thema weken: Warme december maand

kerstmis

Het is alweer een aantal dagen december. December staat voor een maand van feest, sinterklaas, kerstmis en oudjaarsdag. Sinterklaas hebben we ondertussen teruggestuurd naar Spanje met alle stoute kindertjes en dan krijgen we Kerstmis. Veel Nederlanders vinden dat kerst gevierd moet worden in een flink pak witte sneeuw. Helaas blijkt uit rapporten van het KNMI dat dit in meer dan 100 jaar nog niet zo vaak het geval is geweest.

Zoals jullie weten staat kerst voor de deur. Velen van jullie zullen de kerstboom al versierd hebben, naar de jaarlijkse kerstmarkten zijn geweest of jullie hebben misschien wel al de sportieve skivakantie naar de alpen geboekt. Bij intheGame zijn wij ook erg enthousiast over de kerst. Er zullen een paar fantastische pakketten verloot gaan worden en last but not least, er komen nog een aantal brute games uit!

Met oudejaarsdag zullen veel Nederlanders een hoop geld uitgeven aan vuurwerk. Vuurwerk is te koop 3 dagen voor het einde van het jaar. Er is al langere tijd een grote discussie over het vuurwerk. Velen vinden dat het verboden moet worden omdat er nogal veel ongelukken mee gebeuren. Sommige gevallen met defect vuurwerk, andere keren dat mensen ermee aan het stunten zijn.

Je bent een rund als je met vuurwerk stunt

Sinds afgelopen jaar is het verboden om op oudejaarsdag vanaf 10:00 vuurwerk af te steken. Dit mag pas in de avonduren. Het heeft uitgewezen dat het voor minder ongelukken zorgt. Daarnaast zijn er steeds meer steden die zelf op de markt of ergens anders een vuurwerkshow opzetten. Dit om mensen naar het plein te lokken in plaats van zelf vuurwerk te kopen. Vorig jaar waren er 5 steden die hieraan meededen, dit jaar worden het 6 steden. De overheid hoopt in de loop der jaren dat iedere grote stad eraan mee gaat doen.

Heb jij vol trots je kerstboom al versierd en wil jij hem met ons delen? Wij zijn erg benieuwd naar jouw creativiteit in de kerstboom. Post in de comments een foto van jouw kerstboom.

Lijst vanuit het KNMI over de witte kerst sinds 1901
https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/lijsten/wittekerst

Tags

Over: BulkeNL

zoek mij maar op op TS !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek