Januari game releases

januari game releases

December heeft ons nog niet verlaten of we kijken nu al vooruit naar wat januari ons te bieden heeft! Zal 2016 afgelopen jaar overtreffen wat gamereleases betreft? Die vraag kunnen we helaas pas over twaalf maanden beantwoorden, maar met deze feature komen we elke maand een beetje dichterbij. De Worst heeft voor jullie alle releases van januari op een rijtje gezet, inclusief trailertje om jullie lekker te maken. Tijd om je kerstgeld uit te geven!

 

5 januari 2016

Op de eerste dinsdag van het nieuwe jaar kunnen Playstation-bezitters meteen vers het nieuwe jaar in, met deze drie Playstation titels:

Amplitude, PS4

Deze PS2 titel uit 2003 krijgt een tweede leven op de PS4. Amplitude is een muziekgame en bevat een aantal grote hits, zoals nummers van David Bowie, Papa Roach en Slipknot. Als je dertien jaar geleden de kans niet gekregen hebt deze game te spelen, dan weet je wat je nu te doen staat…

Hardware: Rivals, PS4

Hardware: Rivals is een online multiplayer met voertuigen en is de opvolger van de PS2 game Hardware: Online Arena. Kan je je er niet zo veel bij voorstellen, bekijk dan vooral de trailer hieronder. 

Volume, PSvita

Deze indie stealth-based video game, geinspireerd op het klassieke verhaal van Robin Hood, kwam eerder uit op PC en PS4 en zal op 5 januari ook te spelen zijn op de Vita. De maker van de game, Mike Bithell, is voornamelijk bekend van indie puzzle-platformer Thomas Was Alone.

12 januari 2016

Een drukke dag vandaag, met maar liefst vier titels!

Assassin´s Creed Chronicles: India, PC, PS4, XBO

Assassin´s Creed zou Assassin´s Creed niet zijn als er niet elke maand een nieuw deel van uit komt, dus bij deze kan je ook in januari lekker klimmen en klauteren. Chronicles is een drie-delige serie waarvan het eerste deel, China, vorig jaar uitkwam. Het derde deel, Rusland, kan je volgende maand in deze feature verwachten. Deze keer begeef je je echter tussen de papadums en samosa´s in India!

Gone Home, PS4, XBO

Een persoonlijke favoriet van mij en daardoor dus ook een dikke aanrader voor jullie: de first-person interactive story game Gone Home, die in 2013 al op PC verscheen. Compleet in jaren ´90 stijl, zal je het huis waar je ouders pas in zijn verhuisd gaan verkennen. Je speelt als Kaitlin en je vraagt je een aantal dingen af: waar zijn je ouders? Waar is je zusje? Het verhaal wordt door middel van objecten in het huis verteld en kamer voor kamer kom je achter de waarheid van je ouders en je zusje. Naast het ontdekken van de woning, ontdek je ook heel veel over jezelf: hoe reageer je op objecten in het huis? Wat zou jij doen in de situatie van Kaitlin? Kortom, van deze game ga je houden. Tenzij je alleen maar van zombies afknallen houdt, dan kan je deze beter overslaan.

The Banner Saga, PS4, XBO

Over ports gesproken, dit PC-pareltje is vanaf 12 januari ook te spelen op je console! The Banner Saga is een tactische RPG met Viking thema. Inspiraties voor de game zijn Final Fantasy Tactics voor de gameplay,  en Disney´s Sleeping Beauty voor de setting.

That Dragon, Cancer, PC

Voor wie effe geen zin heeft in gamen maar gewoon even wil ´voelen´, is er een game die het verhaal vertelt van de jonge Joel, een jongen die lijdt aan kanker. De game is ontwikkeld door zijn ouders, Ryan en Amy Green. Joel overleed in maart 2014 aan de gevolgen van de ziekte. Deze game is dan ook een mooie manier om Joel te laten voortbestaan.

15 januari 2016

Voor vandaag maar één titel in het verschiet. Gelukkig niet de minste titel!

Dragon´s Dogma: Dark Arisen, PC

Deze actie RPG van Capcom kennen we natuurlijk al van de last-gen consoles, maar wordt op deze dag eindelijk uitgebacht op PC. We nemen aan dat de port dik in orde zal zijn, want waar hebben we anders vier jaar op gewacht?

19 januari 2016

Deze grauwe dinsdag (tenminste, dat voorspelt Worst´s Weerbericht) brengt in ieder geval een beetje zon, met deze drie titels.

Darkest Dungeon, PC, PS4, PSvita

Zin in een lekker ouderwetse dungeon crawler? Misschien is deze indie RPG dan wat voor jou! Kies je hero en verken de kerkers onder een gotisch herenhuis. De Early Access is op het moment van schrijven al beschikbaar via Steam, maar de final release voor zowel PC als PS4 en PSvita, komt uit op 19 januari.

Resident Evil ZERO HD Remaster, PC, PS3, PS4, X360, XBO

Alwéér een remaster? Nouja, gelukkig wel een die het verdient om geremasterd te worden, want deze klassieker kwam in 2002 uit op de GameCube en zal vanaf vandaag ook speelbaar zijn op last-gen en huidige-gen consoles. De survival horror kwam in 2008 al opnieuw uit op de Wii, maar dat is een port die we liever kwijt dan rijk zijn. Hopelijk is deze remaster nu wel de moeite waard.

The Deadly Tower of Monsters, PC, PS4

In deze humoristische action-adventure game, speel je als filmster die in een sci-fi film een toren met monsters moet beklimmen. Inclusief groene schermen, stuntmannen en ingewikkelde kostuums met echt bont.

20 januari 2016

Mocht je gisteren niks gekocht hebben, en je moet per se elke dag een game kopen, dan kan je je geld misschien vandaag uitgeven aan de volgende titel:

Homeworld: Deserts of Kharak, PC

Deze real-time strategy game is een prequel van de game Homeworld, die in 1999 uitkwam. De remasterd versie is nu lekker in de sale op Steam, dus als je even wil warmlopen voor Deserts of Kharak, sla dan nu je slag.

26 januari 2016

Poeh hé, je portomonnee krijgt geen rust hier! Voor vandaag heeft het universum deze twee titels voor je in de aanbieding (je betaalt echter wel gewoon de volle mep).

Final Fantasy Explorers, 3DS

Deze JRPG is al sinds december te spelen in Japan, maar vanaf deze datum mogen wij nederige Westerlingen ons ook wagen aan deze 3DS game!

The Witness, PS4, PC

Deze 3D puzzle game speelt zich af in een open wereld, op een eiland. De puzzles speel je in first-person view. Prachtig vormgegeven en hersenkrakend!

28 januari 2016

We zijn er bijna doorheen! Voor vandaag: één titel.

Lego Marvel´s Avengers, PC, 3DS, WiiU, PS3, PS4, PSvita, X360, XBO

Voor de, ehh, liefhebbers.

29 januari 2016

De laatste releasedag van de maand is aangebroken, maar de knallen met maar liefst drie titels de nieuwe maand in! Als je kerstgeld nu nog steeds niet op is, dan zit hier wellicht een game bij waaraan je je laatste euro´s kunt uitgeven!

Bombshell, PC

Speel als armloze kolonel Shelly in deze actie RPG!  Altijd al willen weten hoe het is om een mechanische arm te hebben (waarschijnlijk niet)? Dan is deze game niet per se iets voor jou, want na het spelen van de game weet je nog steeds niet hoe dat is! Desondanks zou dit nog een interessante titel kunnen worden. De game staat ook gepland voor PS4 en XBO, maar komt op 29 januari vooralsnog alleen op PC uit.

Sébastien Loeb Rally Evo, PC, PS4, XBO

Deze racegame met input van World Rally kamipioen Sébastien Loeb bevat acht verschillende rallies, 50 verschillende auto modellen en ruim 300 km aan afstand in tracks. Dit is de enige racetitel deze maand.

This War of Mine: The Little Ones, PS4, XBO

De laatste titel van deze maand! De originele This War Of Mine verscheen in november 2014 op de PC, maar komt deze dag uit op de next-gen consoles, inclusief nieuwe missies en personages. Deze bijzondere survival-strategy titel focust zich op de slachtoffers van oorlog, in plaats van frontline combat.

 

Nou, dat was hem dan alweer: maar liefst achttien titels in januari waarvan je kan genieten. En dan natuurlijk de hamvraag: welke game(s) ga jij halen?

Volgende maand kom ik bij jullie terug met de februari releases, waarin onder andere XCOM 2 en Unravel besproken zullen worden. Tot volgende maand!

 

Disclaimer: alle releasedata kloppen op het moment van schrijven, maar zijn desondanks onder voorbehoud. 

 

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek