Je software opruimen helpt

software

Iedereen vervuilt zijn of haar computer: een programmaatje hier, een appje daar. Iedere dag vervuilen honderden mensen hun computer met nutteloze software, waaronder ook een aantal van ons gamers. Wat kan je hiertegen doen?

Vaak ben je opzoek naar dat ene programma om je video dat juiste effect mee te geven tijdens het editen. Je hebt echter geen zin om er tientallen euro’s aan uit te geven. Na een grondige speur beurt door de Google-netwerken vind je dan toch dat juiste effect wat je zoekt, alleen moet je eerste een installer downloaden om het gewenste stukje software te kunnen gebruiken. Het komt voor, en vaak ook. Ik suggereer niet dat ik het wel of niet doe, of mensen die ik ken. Maar dagelijks worden honderen, zoniet duizenden computers geinfecteerd met onnodige, nutteloze troep!

Vervolgens, als je dan je stukje software gebruikt hebt, blijft het zo genoemde hulp programmaatje wel nog altijd op je pc staan. Vaak gebruikt dit niet veel van je resources, maar het kan misschien wel ongewenst  data opslaan, of er kan een keylogger in zitten, of het doet gewoon verder niets dan alleen het gewenste bestandje bezorgen.

Daarom is het handig dat je altijd je computer regelmatig schoon houdt door ongewenste software te verwijderen. Maar meestal  is alleen verwijderen niet genoeg omdat het programma zich bijvoorbeeld nog in het register heeft genesteld.

Het register na pluizen is altijd een pain in the ass om te doen. Gelukkig zijn hier wel tools voor die je mee helpen.

Hieronder heb ik een lijst samengesteld met progamma’s die je helpen je computer schoon te houden!

CCleaner

CCleaner is hoofdzakelijk bedoeld voor (ver)gevorderde computergebruikers die ervaring hebben met computeronderhoud. Standaard staat het programma ingesteld op bepaalde onderhoudstaken. Als je daar niets aan verandert, kan er weinig fout gaan. Ondanks dit zijn er enkele negatieve ervaringen bekend. Wij raden je daarom aan een herstelpunt te maken op je computer en CCleaner alleen te installeren en te gebruiken als je weet waar je mee bezig bent.

BleachBit

BleachBit is een snelle open source schoonmaker die draait op Windows én Linux. BleachBit ruimt de gebruikelijke internet- en gebruikerssporen op van programma’s als Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Flash, Java, VLC, Windows Mediaspeler, Microsoft Office, LibreOffice, Skype en veel meer. Verder kan BleachBit sporen en bestanden ook onherstelbaar vernietigen met de ingebouwde shredder.

PrivaZer

PrivaZer is een nieuwe schoonmaak-tool die enkele interessante eigenschappen heeft die veel concurrenten, zoals CCleaner, niet hebben. PrivaZer ruimt natuurlijk alle rommel, tijdelijke bestanden, gebruikerssporen en internetsporen op je pc op. Maar daarnaast kun je ook heel gedetailleerd bekijken wat nou precies de sporen zijn die je verwijdert.

Hitman Pro

Hitman Pro is een on-demand malware-scanner die ontwikkeld is om naast bestaande beveiligingssoftware te gebruiken, om het systeem periodiek te scannen op aanwezige malware. Echter biedt het beveiligingspakket geen real-time bescherming, maar voert wel bij het opstarten van de computer een controle uit. Doordat Hitman Pro gebruik maakt van innovatieve gedragsanalyse en de “cloud computing” technologie die bestaat uit de engines van Bitdefender, Emsisoft en Kaspersky is de detectie van Hitman Pro erg goed, daar door zullen tevens ook nieuwe malwarevarianten en Zero-Day malware snel gedetecteerd kunnen worden die uw reguliere antivirus software nog niet weet te detecteren.

 

De programmas kun je downloaden door op de naam te klikken en zijn 100% gratis.

Ccleaner

BleachBit

PrivaZer

HitmanPro 32 bit

HitmanPro 64 bit

Heb jij nog goeie programmaatjes die jij gebruikt om je computer schoon te houden? Schrijf ze hieronder in de comments en waarom je het programma gebruikt en wie weet kies ik jou cleaner uit om te reviewen!

Gerelateerde berichten

Tags

Over: ThermoFles

Is een diehard gamer van de ochtend tot de avond en gaat geen game uit de weg. Buiten het gamen om is hij een liefhebbende vader van een dochter van 2,5 en een zoon van 5. Daarnaast heeft hij nog een sport die 'vrouw' heet waar hij ook elke dag mee in de weer gaat. Tijdens het gamen tikt hij graag een paar zinnetjes weg op onze website.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek