Jurassic Park krijgt deze lente een mobile game

Jurassic Park krijgt deze lente een mobile game genaamd Jurassic World Alive. Dit is door Universal Studios aangekondigd via onderstaande trailer.

Jurassic World Alive zal op veel vlakken lijken op de populaire game Pokémon GO. In Jurassic World Alive ga je in de echte wereld op pad om dinosauriërs te zoeken. Deze zijn te vinden nadat zij op de kaart verschijnen. De kaart zal, net zoals bij Pokémon GO, de basis van het spel vormen. Wat wellicht ook bekend in je oren klinkt is dat sommige dinosauriërs ook alleen maar in speciale gebieden te vinden zijn. Hiervoor zul je er dus echt op uit moeten gaan.

Het is momenteel al mogelijk om je te pre-registeren. Indien je er voor kiest dit nu al te doen zal er een speciale in-game reward op je wachten zodra de game is uitgebracht. Je kunt je hiervoor inschrijven via de officiële website van Jurassic World Alive. De app is hier al te vinden in de Google Play store.

Gebruik maken van je collectie

De game bestaat uit meer dan alleen de jacht op dinosauriërs. Het is namelijk mogelijk om jouw collectie het op te laten nemen tegen de collectie van een van je vrienden. Indien dit niet in jouw straatje ligt is er ook nog een optie om je collectie te gebruiken voor een aantal toffe selfies. Doordat de game gebruik maakt van Augmented Reality blijven de dinosauriërs namelijk hun werkelijke formaat behouden. Zo zijn er soorten die niet veel groter zijn dan een paar centimeter, maar zijn er ook soorten die nog boven een flatgebouw uitkomen.

Drone

Een verschil met Pokémon GO is dat spelers van Jurassic World Alive ook prima vanuit thuis kunnen spelen. Je kunt namelijk gebruik maken van een drone. Met behulp van deze drone kun je DNA van dinosauriërs in de buurt gaan ophalen. Dit kan allemaal fijn vanuit je luie stoel. Het verzamelde DNA kan gebruikt worden om te klonen. Tevens is er een mogelijkheid om nieuwe soorten dinosauriërs te kweken. Hiervoor hoef je alleen maar het DNA van verschillende soorten te mengen.

Toekomstplannen

Universal Studios en game ontwikkelaar Ludia geven aan Jurassic World Alive regelmatig te willen updaten en uitbreiden. Zo willen ze telkens nieuwe soorten dinosauriërs aan de game toevoegen die je bijvoorbeeld terugziet in de film. Tevens willen ze de game uitbreiden met hybride en super hybride beesten. Deze soorten hebben speciale gaves waarvan gebruik gemaakt kan worden.
Bij de launch van de app zal het spel bestaan uit iets meer dan honderd verschillende soorten. Dit aantal zal dus snel groeien zodra de updates beginnen te komen.

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek