Just Cause film in de maak

jason momoa just cause movie

Naast Tomb Raider en Sleeping Dogs, heeft Square Enix nog een derde game in petto die vertaald zal worden naar het grote, witte doek: Just Cause!

De film zal gebaseerd worden op de gehele Just Cause-serie. Game of Thrones-ster Jason Momoa (Khal Drago) zal de rol van protagonist Rico Rodriguez vertolken. Dit blijkt uit een raport van Variety.

Wie werken er mee aan de film?

Naast Jason Momoa zijn er nog geen andere acteurs gecast. Het gerucht gaat echter dat Brad Peyton, regisseur van onder andere San Andreas en Rampage mee zal werken aan de film. Ook John Collee, schrijver voor onder andere Happy Feet en Master and Commander: The Far Side of the World, zal meewerken aan het script voor Just Cause. Hij zal de games vertalen naar een screenplay voor het grote publiek.

Dat een goed verhaal voor een game niet per se een goed verhaal voor een film is, is in het verleden pijnlijk duidelijk gebleken. Silent Hill, Tomb Raider (met Angelina Jolie), Max Payne, Prince of Persia en het recent uitgebrachte Assassins Creed; een aantal voorbeelden van filmadapties van games die niet goed ontvangen werden door zowel critici als publiek. De explosies, oneliners en chaotische actie van Just Cause ontlenen zich echter perfect voor een blockbuster. In combinatie met Jason Momoa als hoofdrolspeler, zal het wel goed komen met deze film.

Wanneer de film het levenslicht zal zien is nog niet duidelijk. We houden jullie op de hoogte!

Tags

Over: Regenboogworstje

In het dagelijks leven staat deze 21-jarige student Kunstgeschiedenis bekend als "Quintly", maar op de digitale snelweg rijdt deze jongedame in een voertuig dat het kenteken "Regenboogworstje" draagt. De Worst gamet al sinds het begin van haar bestaan en haar favoriete titels zijn Dragon Age: Origins en The Elder Scrolls IV: Oblivion.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek