Een kijkje achter de schermen van Hellblade: Combat

Hellblade

Hellblade, de opkomende titel van Ninja Theory. Bekend van onder andere de laatste uitgave in de Devil May Cry serie: DMC, laat haar fans graag meekijken achter de schermen, vandaar dat ze nu een video hebben uitgebracht die een beetje uitlegt wat hun achterliggende gedachte is op het gebied van combat in hun nieuwe Hack&Slash titel.

In Hellblade willen ze de combat een beetje anders aanpakken dan dat ze tevoren hebben gedaan. Ze willen de spelers niet meer opzadelen met moeilijke combo’s die ze moeten onthouden of gevarieerde skill trees, maar aan de andere kant moet de combat ook niet te makkelijk zijn.

In de nieuwe game van Ninja Theory hebben ze al verschillende aspecten sterk veranderd ten opzichte van hun vorige games. Op deze manier willen ze de gameplay verversen, maar niet ontvreemden. Het moet net zo’n sensatie worden als hun vorige games, maar de mindset achter jouw acties moet anders zijn dan: “Ik doe deze combo, want die is super sterk.”

Daarnaast hebben ze voor animaties een tweetal erg getalenteerde individuelen laten afkomen naar hun studio om de bewegingen van de characters vast te leggen. Je raad het natuurlijk al, ook dit is weer iets anders dan we gewend zijn. Ze hebben geprobeerd om erachter te komen of de acteurs net zo snel de acties konden uitvoeren als de personages in de game, in plaats van andersom. Hierdoor worden de grenzen een beetje opgeschoven, maar gaat dat niet ten kosten van realistische bewegingen.

Wat vinden jullie van deze andere aanpak en veranderingen en op zichten van de oudere games van Ninja Theory? Laat het ons weten in de reacties hier beneden!

Hellblade zou dit jaar nog moeten verschijnen voor de Playstation 4 en PC. Lees en bekijk hier meer over de nieuwe titel van Ninja Theory.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek