Kimishima over de Nintendo Switch

Kimishima is al een tijdje de nieuwe baas bij Nintendo en heeft een aantal dingen gezegd over de aankomende console van Nintendo, de Nintendo Switch. Zo praat hij over de prijs van de online services, de features daarvan en over het aantal games dat in ontwikkeling is. 

De Nintendo Switch is een belangrijke console voor Nintendo echter weten wij nog een aantal zaken niet. Deze lijst wordt vandaag vermindert aangezien de baas van Nintendo, Kimishima wat heeft verteld over de prijs van de Nintendo Switch haar online service.

Nintendo lijkt een markt toe te treden waarin Sony en Microsoft al enkele jaren sterk aanwezig zijn. Dit gebeurt aan de hand van een subscription based online server voor de nieuwe Nintendo console, de Nintendo Switch. Tot nu toe wisten we ook hier weinig over. Kimishima heeft echter enkele details losgelaten. Aan de hand van de details (bedoeld voor de Japanse markt) krijgen we een idee over hoeveel de online subscription gaat kosten.

Nintendo Switch Kimishima

In Japan zal de server jaarlijks zo’n 2- tot 3 duizend yen kosten. Omgerekend ligt dat tussen de 16 en 24 euro. Daarmee is nog niets zeker. Het lijkt in ieder geval fors minder te zijn dan de bedragen die spelers nu kwijt zijn aan Xbox Live Gold en Playstation Plus. Naast de prijs werd niet veel verteld. De service zal spelers online multiplayer bieden en elke maand een gratis NES of SNES game geven. Of het hier gaat om een virtual console weten we nog niet. In eerdere Nintendo presentaties werd dit ook niet duidelijk gemaakt. De Switch zal de games in ieder geval wel kunnen afspelen. Anders dan Playstation Plus en Xbox Live Gold zullen deze games maar één maand lang beschikbaar zijn. Zoals we het nu gewend zijn kun je, zolang je abonnement op de service loopt, gebruik maken van de games. Dat zal bij de Nintendo Switch niet het geval zijn.

De online service zal beginnen als een soort beta test. De volledige versie zal later dit jaar verschijnen.

 

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek