Klaus krijgt januari release

Filmmaker en nu indie studio La Cosa heeft bekend gemaakt dat het puzzel platforming spel Klaus een release datum in januari gaat krijgen. In een nieuwe trailer is al vast een voorproef van de existentiële puzzel platformer te zien. Daarnaast zal het spel een showcase krijgen tijdens de PlayStation eperience in San Fransisco.
Eerst films en dan nu video games. Studio La Cosa heeft aangekondigd dat de puzzel platformer Klaus een release in januari zal krijgen. De narrative gedreven 2D puzzel platformer zal de vrije wil van het menselijke bestaan verkennen door middel van levendige, high-contrast platforming levels.
De nieuwe teaser trailer is hier te zien:
https://www.youtube.com/watch?v=DCjAgvlFl28
In Klaus wordt de speler wakker in een rijkelijk gekleurde kamer zonder ramen. Zonder eigendommen, geheugen of ook maar een idee van waar hij is. Het enige dat direct opvalt is dat het woord “KLAUS” getattoeerd is op het hoofdpersonage zijn arm. De film achtergrond van de studio laat zich door middel van het minimalistische uiterlijk van het universum zien. De wereld is weergegeven in high-contrast pop art achtige sferen. Scherpe geometrische vormen gaan perfect samen met de soundtrack die in het elektronische genre past.
KlausWorld1a
Naast de traditionele Dualshock 4 controls zal Klaus gebruik maken van de PS4 touchpad interface om spelers meer directe invloed op het spel uit te laten oefenen. Spelers zullen gebruik moeten maken van scherpe reflexen en doordachte strategieën om door de puzzel wereld van Klaus te komen.
“Video games zijn aan het evolueren. Ze zijn tegenwoordig complexer en diverser dan toen wij kinderen waren.” aldus Victor Velasco, Creative Director van La Cosa.
De spellen van tegenwoordig roepen gedachten en gevoelens bij spelers op. De bedoeling is dan ook dat Klaus zich daar bij aansluit met cinematic storytelling en strakke mechanics. De studio is enthousiast om het spel te laten zien op de PlayStation experience in december.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek