Knights of the Old Republic remake “Apeiron” in Unreal 4

Star Wars Apeiron

Het geliefde Star Wars spel Star Wars: Knights of the Old Republic dat in 2003 uitkwam, ontwikkeld door BioWare, krijgt een Unreal 4 engine remake. Het team dat bezig is met de game zal nieuwe missies, werelden en meer aan de oorspronkelijke game toevoegen. De “reboot” zal Apeiron heten en wordt door een indie gaming groep, Poem Studios, ontwikkeld met hulp van fans van de Star Wars RPG. 

De Apeiron site geeft ondertussen al enkele antwoorden op eerder gestelde vragen. Zo vroegen veel mensen zich af of het maken van een star wars game wel legaal was. De developer stelde dat het maken van de game geen probleem is. Het verkopen echter wel. De remake zal dus helemaal gratis zijn. Ook donaties voor het team achter Apeiron worden op dit moment nog niet geaccepteerd. Het doel is tot nu toe om een groter deel van het spel af te maken. Daarom is er nog geen vorm van financiële steun, aldus het team achter Apeiron. Het team staat zelfs open voor vrijwilligers. Door een e-mail naar het team te sturen zouden mensen zich aan kunnen melden om mee te helpen met het project. De makers geven dan ook aan dat het team en de steun die zij nodig hebben zal groeien naarmate het project uitgebreider wordt.

Star Wars Apeiron

De studio zendt de ontwikkeling van het spel uit op Twitch. Tot nu toe is nog niet veel bekend over Apeiron. Enkele afbeeldingen op de site laten uitzichten van de omgevingen zien in first person. Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords liet spelers de omgevingen wel bewonderen in first person, maar de game kon niet in first person worden gespeeld.

Star Wars: Knights of the Old Republic II kreeg vorig jaar nog een update waarbij content die Obsidian nooit aan de uiteindelijke game had toegevoegd alsnog werd toegevoegd.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek