Kojima interview: Death Stranding ontwikkeling blijft verrassen

death stranding interview

Hideo Kojima heeft in een recent interview met Dengenki gesproken over de ontwikkeling van de aankomende game Death Stranding. Rondom de game bestaat al veel ophef ondanks dat de details nog steeds vrijwel onbekend zijn. Dit is al sinds de aankondiging in 2016 het geval.

Kojima maakte duidelijk dat dingen achter de schermen verrassend vlot en goed gaan. Het verloopt zo vlot dat Sony zelf onder de indruk blijkt te zijn. Kojima vertelde dat de normale ontwikkeling van een game ongeveer drie tot 5 jaar duurt in het geval dat de middelen er zijn. Sony zegt echter nog nooit het verloop van game ontwikkeling zo snel gaan. Ondanks dat alles zo snel gaat, lijkt de game release zelf nog even op zich te laten wachten. Kojima mertke echter wel op de de game nu voorbij de experimentele phase is. Dat wil zeggen dat fans die denken dat de release nog jaren op zich gaat laten wachten zich nu minder zorgen hoeven te maken. Kojima maakte duidelijk dat hij nu kan in gaan op reacties op de nieuwe gameplay.

death stranding interview

Kojima hield het interview zoals gewoonlijk kort en ging niet dieper op zaken in. Zo is er nog steeds geen release date bekend en merkte hij simpelweg op dat fans zullen moeten uitkijken naar de toekomst. De game staat voorlopig op de planning voor een PS4 release.
De Twitter account van Kojima productions wenste naast dit nieuws fans een gelukkig nieuw jaar en bedankte hen voor hun steun. Bij de tweet zat een tekening van een vrouwelijke versie van Ludens, de mascotte van de game. In plaats van het de ruimte astronauten kleding draagt het character geen hel, en zijn haar linker arm en rechter been bloot.

 

Zoals we gewend zijn is het niet duidelijk wat dit gaat betekenen en of er een vrouwelijk character speelbaar zal zijn de game.

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek