Kojima gaat in de toekomst films maken

Death Stranding

Dat Kojima een groot fan is van het witte doek is geen geheim. Wie de geweldenaar volgt op sociale kanalen weet inmiddels al dat de game ontwikkelaar grote belangstelling heeft voor films, maar ook muziek en uiteraard, video games. Beter laat dan nooit, want Kojima geeft aan dat zijn studio ook films gaat uitbrengen.

Zijn profiel beschrijving zegt dat Kojima voor 70 procent bestaat uit films. Zijn ambities zijn duidelijk, maar na al die jaren video games dan toch over op de film industrie? In een documentaire van BBC zien we 26 minuten lang wat er speelt in Kojima’s studio. De Japanse ontwikkelaar deelt daarbij zijn visie voor de toekomst van video games, maar ook voor zichzelf en zijn studio. Hij geeft aan dat we binnen een aantal jaren volledig zijn overgestapt op streamen. Of het nu over films, muziek of games gaat. Met de eerste twee zijn we al goed op weg. Over het laatste bestaan nog gegronde twijfels, maar wie weet is de technologie inderdaad zo ver over een jaartje of misschien 2.

Hideo Kojima is er in ieder geval va overtuigd. Waar hij ook van overtuigd is, is dat hij ook wel films kan maken, als hij video games kan maken.

“In the future, Kojima Productions will also start making films,” zei Kojima. “If a person can do one thing well, then they should be able to do anything well.”

Zijn woorden moeten uiteindelijk nog worden omgezet tot daden voordat we daar daadwerkelijk iets op kunnen inbrengen. We weten in ieder geval dat hij al aardig was huiswerk heeft gedaan aangezien zijn games vol zitten met cutscenes. Eerst maar eens aan de slag met Death Stranding geloof ik. 8 november verschijnt de game exclusief voor Playstation 4. Volgend jaar in de zomer verschijnt de titel ook op PC. Hier is nog geen concrete datum van bekend gemaakt.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek