Kojima is vandaag jarig!

Verjaardags taart

Hideo Kojima, wie kent hem niet. Het meester brein achter de Metal Gear Solid serie mag er vandaag een jaartje bijschrijven. Hij is namelijk vandaag 52 jaar oud geworden. Maar wat brengt het genie achter de Metal Gear serie nu hij noodgedwongen weg moet bij Konami, het bedrijf waar hij zo lang in dienst was?

Hideo Kojima is vandaag jarig in wat voor hem een achtbaan van een jaar heeft moeten zijn. Zo is zijn laatste game in naam van Konami, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain op het punt van verschijnen en stromen de eerste positieve reviews hiervan binnen. Daarnaast is natuurlijk de gehele machtsstrijd welke er zelfs voor heeft gezorgd dat Hideo weggaat bij Konami. Metal Gear Solid V is dus de laatste game waarbij de invloedden van Kojima zichtbaar zullen zijn.

hideo-kojima-676x380

Veel weten we nog niet wat Kojima gaat doen wanneer hij noodgedwongen ‘zijn’ Metal Gear Solid IP moet verlaten en straks niet meer Konami achter zich heeft. Hij heeft aangegeven via een tweet dat hij zichzelf wel altijd games ziet blijven maken. Hoe de toekomst er voor deze persoon uit gaat zien is dus nog lang niet zeker. Een ander groot project dat Hideo achter zich moet laten is de FOX engine. Deze engine is door hem en zijn team gemaakt en wordt onder ander gebruikt in de latere Metal Gear Solid delen. Ook Pro Evolution Soccer maakt de laatste jaren gebruik van deze engine. De engine blijft hiermee dus in handen van Konami en het is naar verwachting dat deze ook de engine blijft gebruiken voor aankomende spellen.

In 1987 begon Kojima met zijn kind in de vorm van Metal Gear. Daarnaast heeft hij nog als executive producer gewerkt aan Castlevania: Lords of Shadow en had hij interesse om een game te maken in de Silent Hill serie. We zagen veel potentie in de game maar helaas is er nooit echt verder iets mee gedaan. Het is nog maar de vraag of we ooit deze Silent Hill game nog gaan krijgen. Wat er voor Hideo in de toekomst staat te wachten is nog maar te blijken. Wel weten wij dat hij een geweldige reeks aan spellen achter laat bij Kojima.

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek