Kojima: Switch betekent de komst van multi-platform cloud gaming

kojima over switch

Als we het over één van de meest creatieve geesten hebben in de gaming industrie dan kan het niet anders zijn dan dat we spreken over Hideo Kojima. Onlangs heeft Kojima uitspraken gedaan over de nieuwe console van Nintendo. Wat denkt Hideo Kojima precies over de Nintendo Switch?

Kojima zei dat hij de hybride natuur van de console erg fijn vond. De Switch kan namelijk in dock gespeeld worden op een TV, maar ook als tablet of handheld. Deze ontwikkeling, of uitvoering is volgens Kojima het begin van een mooi tijdperk in gaming. Het begin van iets waar iedere gamer naar verlangt.

“I believe [Switch] is an extension of that idea,” zei hij. “The fact you can play something at home and take it outside, this is the gamer’s dream. The Switch is an evolution of that.”

Met “extension of that” doelt Kojima op het uitwisselen van data tussen je PS Vita en PS3/PS4 zodat je met cross-buy games van die consoles ook onderweg verder kunt gaan waar je thuis bent gestopt.

“I feel like cloud technology is what everything will eventually move to. It’s further behind right now than I think where people thought it would be at this point, but I think it will go there, and when the infrastructure is ready, you’ll be able to play everything, on every device, anywhere. The Switch is the predecessor to this step.”

De Nintendo Switch is dus de voorloper van cloud gaming waarbij je iedere game op elk apparaat zou kunnen afspelen. Cloud Computing begint zeker erg populair te worden. Echter blijft de game-industrie hier een beetje in achter. De cloud-diensten als Playstation Now en EA Access zijn nog niet toegankelijk genoeg om de effectieve werking van “Cloud” te benutten.

De Nintendo Switch zal vanaf 3 maart wereldwijd verkrijgbaar zijn. Heb jij je pre-order al geplaatst?

Gerelateerde berichten

Tags

Over: Darkness

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Poll

dé Kijkhoek

dé Luisterhoek