Komend weekend begint Games Done Quick 2018

Summer Games Done Quick

Vanaf 7 januari start de winter versie van Games Done Quick. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met dit evenement, Games Done Quick zet zich in voor goede doelen. Dit keer wordt er geld ingezameld voor de Prevent Cancer Foundation.  

Tijdens dit evenement, wat een week duurt,  kan je genieten van de beste speedrunners in het vak. Speedrunners maken er hun werk van om oude en nieuwe games zo snel mogelijk uit te spelen. In sommige gevallen ook onder bepaalde voorwaarden en doelen. Oude games zoals Contra, Donkey Kong Country 2, Castlevania, Silent Hill en Super Mario Sunshine. Maar ook wat recentere games zoals Elder Scrolls: Skyrim, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Bloodborne en Prey.

De stream waar op dit uitgezonden wordt, is een week lang 24 uur per dag live om zoveel mogelijk speedruns te laten zien.  Gedurende deze stream kan iedereen geld doneren voor het goede doel. Met de donaties kunnen de kijkers ook nog bepaalde dingen ontlocken voor de speedrunners. Dit om bijvoorbeeld een speedrun moeilijker te maken . Ook worden er altijd prijzen weggeven of verloot van de sponsors van dit evenement.

Op de site van Games Done Quick kan je de volledige schema zien van alle games die ze gaan doen. De mix tussen oude games en nieuwe games is beter dan voorgaande keren waardoor het ook voor de jongere spelers onder ons leuk is om naar te kijken.  Zondag 7 januari kan je op twitch kijken naar de speedrun marathon van Games Done Quick. En vindt je het leuk om de speedrunners aan het werk te zien, vergeet dan niet om te doneren aan het goede doel waarvoor ze het doen.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek