Komt Halo 5 nu wel of niet naar de PC?

Halo 5

Dat is de grote vraag die momenteel bij vele gamers heerst. Onlangs gaf de directeur van de Halo-Reeks Frank O ‘Connor aan dat er een grote kans bestond dat Halo 5 ook voor de PC uit zou komen. Echter heeft Microsoft aan gegeven dat Halo 5 niet zal verschijnen voor de PC. De grote vraag bij vele gamers is dan ook of Halo 5 voor zowel Xbox One en de PCX uitkomt. Of dat de nieuwste Halo alleen zal verschijnen voor de Xbox One.

Een paar dagen geleden gaf Frank O ‘Connor in een interview met GamesRadar aan dat er een grote kans bestond dat Halo 5 naar de PC kwam. De laatste Halo game die uit kwam voor de PC is Halo 2 geweest, en eerlijk is eerlijk dat is alweer acht jaar geleden. De gebeden van de gamers zijn gehoord hebben velen gedacht. Frank O ‘Connor gaf als ondersteunende commentaar dat Halo 5 op een Intel-Platform is ontwikkeld. Om het spel ook uit te brengen voor de PC zou dus niet zo’n groot probleem moeten zijn. Verder haalde hij ook de wisselwerking tussen Windows 10 en Xbox One aan.
“Je ziet elementen van Windows 10 terug komen bij Xbox One en Cortana”.

Echter heeft Microsoft nu tegen gesproken dat er sprake dat de nieuwste Halo game ook naar de PC komt. Echter gaf Aaron Greenberg, het hoofd van de Xbox marketing, via een tweet aan aan dat de game “Exclusief” voor de Xbox One zal verschijnen. Alle andere platformen zijn dus uit gesloten.
Eerdere Halo games die Microsoft ontwikkeld heeft kwamen in eerste instantie alleen uit voor de Xbox console. Alleen de eerste twee delen van Halo kwamen voor de PC uit. Echter minimaal twee jaar nadat de game al verschenen was voor de Xbox.
Of Halo 5: Guardians zal verschijnen voor de PC is dus nog maar de vraag. Wordt vast en zeker vervolgd!

Tags

Over: Draadloosstroom

Hoi !

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek