Koop je weg naar succes in de Activision Shooters!

CoD

Microtransacties. Wat vinden wij hiervan? Meestal komen microtransacties voor in games om jou een andere skin aan te bieden dan de standaard skin van bijvoorbeeld jouw wapen of character, maar soms komen deze microtransacties ook voor als “shortcuts” of zelfs verbeteringen voor jouw character of wapens waardoor je sterker wordt.

Nu zijn er twee shooters, toevallig beide van Activision, die (nieuwe) microtransacties gaan krijgen. Zowel Call of Duty: Black Ops 3 en Destiny zullen deze gaan ontvangen. Door de ingame market  in de laatst uitgebrachte Call of Duty, heb je nu de mogelijkheid om Call of Duty points te kopen. Met deze points kun je vervolgens meer items kopen zoals: wapens, outfits, taunts, camos, cosmetische attachments en meer. Deze items zijn onlangs toegevoegd aan de Black Market voor Call of Duty: Black Ops 3 op de PC, Playstation 4 en Xbox One:

Multiplayer:

  • Butterfly knife
  • Brass Knuckles
  • Nieuwe taunts
  • Nieuwe hoofd- en lichaam varianten voor elke Specialist
  • Epic camo
  • Een “wealth” van nieuwe Calling Cards
  • Extra Slot Packs

Zombies:

  • Vials of Liquid Divinium
  • Extra Slot Packs

Al deze items zijn ook verkrijgbaar door gewoon de game te spelen, maar wil je daar geen moeite voor doen, of wil je ze meteen hebben? Dan kun je ze gewoon kopen.

Maaaaarrrrrrrr… Dat is nog niet alles, want ook Destiny krijgt nieuwe microtransacties. Er is een screenshot van de UK Playstation store waarin te zien is, dat je een level 25 account boost kunt kopen voor 25 Britse Pond. Toen The Taken King werd uitgebracht zat daar één character boost bij. Aangezien Bungie tegen Destiny opkijkt als een sociaal experiment wilde zij niet dat de uitbreiding alleen voor veteranen bespeelbaar zou zijn, vandaar die ene character boost.

Heb je aan één character niet genoeg en heb je geen zin om met een nieuw character helemaal van voor af aan te beginnen? Dan koop je gewoon jezelf naar level 25.

Microtransacties in games, ja of nee? Laat het ons weten!

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek