Laatste Doom expansion verschijnt vroeg

DOOM_20160515231842

De laatste Doom expansion is nu al beschikbaar. Bethesda verklaart zich in de feeststemming te vinden vanwege natuurlijk kerst en nieuwjaar die steeds dichterbij komen. De Doom expansion zou eigenlijk later verschijnen maar is nu al beschikbaar op Playstation 4, Xbox One en PC.

Bloodfall zal de laatste uitbreiding zijn. De uitbreiding maakt deel uit van de season pass. De DLC kan natuurlijk ook los gekocht worden. De uitbreiding voegt drie nieuwe maps, een grenade launcher, een nieuwe Demon en de Cultist armor set toe. De nieuwe maps heten de Empyrian, Boneyard en Outbreak.

Empyrian neemt de vorm aan van een soort colosseum die omhoog wordt gehouden door vreemde energie. Boneyard bevind zich in het buiten gebied van de Hell. Het landschap bestaat dan ook uit demonen vlees, tanden en botten. Outbreak bevind zich weer in een UAC facility die totaal veranderd is nadat buitenaardse ontwikkelingen zijn ontsnapt.

Doom laatste expansion

Naast de maps krijgen spelers ook een grenade launcher. Deze maakt het mogelijk om grenades van muren te kaatsen. De secondary firing laat de spelers een smoke grenade afvuren die het moeilijker maakt om gespot te worden.

De nieuwe Demon heet de Spectre Pinky. Deze Demon is snel en draagt pantser. Daarnaast bezit de Spectre Pinky natuurlijk over Spectre abilities waaronder onzichtbaarheid en een bull rush. Bloodfall voegt ook nog enkele hack modules toe waaronder extra protection, extra armor en health pickups, augmented healing, extra health per pick up, glory sight en het highlighten van enemies. Nieuwe lateral thrusters, die een boost geven en je helpen te ontsnappen, worden ook beschikbaar. Daarnaast nog 15 customization patterns en nieuwe kleuren.

Onlangs zijn er double XP events geweest om de release van Bloodfall te vieren. Spelers krijgen tot 19 december dubbele beloningen. Doom heeft naast twee eerdere expansions ( Unto the Evil en Hell Followed) vele gratis updates gehad. Een recente update laat spelers tegen bots spelen.

 

 

 

Tags

Over: Nicholas North

Casual gamer, student, beast uit Tilburg. Voorliefde voor JRPG's (waaronder vooral de Tales Of serie) Pokemon, Monster hunter en voor de afwisseling hier en daar een shooter

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek