LawBreakers en Radical Heights studio, Boss Key sluit haar deuren

radical heights

Boss Key Productions, de studio achter LawBreakers en de recentelijke Battle Royale game Radical Heights sluit per direct haar deuren na vier jaar. Dit laat Cliff Bleszinki, de oprichter weten via Twitter.

Cliff Bleszinki, beter bekend als CliffyB is bekend om zijn werkzaamheden bij Epic Games aan de Unreal en Gears of War franchise.Nadat hij Epic Games heeft verlaten is hij een eigen studio begonnen met de naam Boss Key Prodcutions. Tot niet heel lang geleden heeft de studio gewerkt aan LawBreakers, een middelmatig geanticipeerde Hero Shooter die het zou moeten opnemen tegen onder andere Blizzard’s Overwatch.

Helaas voor Cliff en Boss Key werd deze game niet erg goed ontvangen door het publiek en werd de support voor de game niet lang geleden stopgezet. Kort daarop volgde Radical Heights als soort van last redemption lijkt het wel. De game was extreem Early Access en er miste een heleboel elementen. Veel gebouwen en in-game textures ontbraken nog uit het spel. De game werd zonder aankondiging direct uitgegeven met vooraf enkele teasers.

Ondanks dat de game positief werd ontvangen was het te weinig en te laat voor Boss Key om het bedrijf te redden. Blezsinki meldt het volgende via Twitter:

Voorlopig zal Blezsinki niet werkzaam zijn in de gaming industrie. Hij gaat eerst de focus op zij naasten leggen voordat hij opnieuw het werkveld induikt. Het is onduidelijk wat zijn plannen zijn voor de toekomst.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek