LCS Finales aankomende zondag avond vanaf 17.00

Komend weekend staan eindelijk de finales van de Noord Amerika en Europa’s LCS op de planning. Na een boeiende eerste spring split zijn er nog in elke competitie nog twee teams over. In NA staan Team Solo Mid tegenover Cloud9 en in EU staan G2 tegenover Unicorns of Love.

Zondag spelen als eerste G2 tegen Unicorns of Love. G2 die net als vorige seizoen een sterke split kent en slechts een keer is verslagen in de groepsfase. Ook wisten ze de verrassende comeback van Fnatic te stoppen in de halve finales. Met Trick in de jungle en hun sterke bot lane zorgen zij voor een sterke teamplay gebouwd om hun ADC Zven. Unicorns of Love is ook goed bezig in deze split en staan terecht in de finale. Dankzij hun sterke team fights weten zij keer op keer de game naar hun hand te zetten zelfs als ze een achterstand hebben tijdens een game. Deze finale beloofd zeker weer een spektakel te worden wat alle kanten op kan gaan. Kijkende naar de algemene prestatie gaat de voorkeur heel licht naar G2, maar dat is wel heel licht.

Later op de avond komen Cloud9 aanbod tegen Team Solo Mid. Twee teams die al seizoen gelden als de nummer een en twee van NA staan wederom weer tegenover elkaar in een finale. TSM die matig aan de groupsfase begonnen , kwamen ijzersterk terug en knokte zich hun een weg richting de nummer een plaats van de groep. In de finales kwamen ze ook overtuigend over en met kleine moeite slaagden ze erin de finale te bereiken. Cloud9 daarentegen is zeer consequent geweest deze split. Her en daar wat foutjes maar over algemeen zeer sterk. Met een simpele overwinning in de halve finale plaatsten zij zich voor de finale. De giganten van NA nemen het zondagavond tegen elkaar op, waarbij ik Cloud9 de meeste kans geef. In verhouding speelt Cloud9 stabieler dan Team Solo Mid. En ik denk dat dit in de finale een belangrijke rol voor hun gaat zijn.

Kortom, ben je een League of Legends speler dan mag je deze finales niet missen. Als fan ga je getrakteerd worden op de hoogste niveau van League of Legends. Ongeacht wie er wint het wordt zeker genieten.

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek