League community klaagt over ‘nieuwe’ currency

League of Legends

League of Legends preseason 8 is deze week van start gegaan en heeft flinke veranderingen met zich meegebracht. Zo heeft er een verandering in currency plaatsgevonden. Dit brengt de nodige klachten met zich mee.

Blue Essence is voor de League of Legends speler niks onbekends. Hier werd namelijk al eerder gebruik van gemaakt om Champions te kunnen creëren via Champion Shards. Met ingang van preseason 8 is Riot volledig overgestapt op het gebruik van Blue Essence, en is IP verleden tijd geworden. Deze overstap zorgt echter voor een flink aantal klachten binnen de League community.

Champions kopen

De meeste klachten gaan over het kopen van nieuwe champions. Na de veranderingen van preseason 8 krijgen spelers namelijk geen blue essence meer als beloning voor het spelen van games. Toen er nog gebruik gemaakt werd van IP was dit wel nog het geval. Spelers kunnen nu Blue Essence krijgen door level up te gaan. Dit is in verhouding met wat we gewend zijn echter zo’n kleine hoeveelheid dat spelers nu erg lang bezig zullen zijn om een champion te kunnen kopen. Reddit user Rawkynn heeft een berekening gedaan hoeveel games een nieuwe speler moet spelen om alle champions te kunnen vrijspelen.

Mastery level

Een ander probleem waar de community tegenaan loopt is het verhogen van je Mastery Level. De prijs om je Mastery te levelen is flink gestegen. Zo kost het momenteel 3250 Blue Essence om level zes te bereiken, en 3900 Blue Essence om level zeven te bereiken.

Riot heeft momenteel nog geen reactie gegeven op de binnenstromende klachten. Dit kan natuurlijk zijn doordat deze veranderingen zeer recentelijk pas zijn doorgevoerd. Wellicht is het systeem zo slecht nog niet, maar moeten spelers hier gewoon aan wennen. Een ding is zeker: als de klachten binnen blijven stromen zal Riot wel een verandering aan het Blue Essence systeem moeten maken.

Hoe ervaar jij de veranderingen die preseason 8 met zich heeft meegebracht?

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

Dit vind je misschien ook leuk...

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek