League of Legends – EU LCS Spring Week 9 2016

EU LCS Spring week 9

In de EU LCS spelen professionele League of Legends teams tegen elkaar voor de eerste plek. In dit bericht lees je welke teams het deze week tegen elkaar opnemen, op welke plek ze staan en mededelingen rond deze competitie. De laatste week van het Spring season in de EU LCS is aangebroken en de uitkomst van deze week  bepalen wie tegen elkaar spelen in de Spring finals.

Momenteel zitten de profesionele League of Legends teams in de negende week dat ze het tegen elkaar opnemen. De matches in de EU LCS die deze week gespeeld worden zijn om de volgende tijden:

  • Donderdag 10 maart 2016
    • 18:00 Giants – Origen
    • 19:00 Elements – Fnatic
    • 20:00 H2K – Unicorns of Love
    • 21:00 ROCCAT – Team Vitality
    • 22:00 Splyce – G2 Esports
  • Vrijdag 11 maart 2016
    • 18:00 H2K – Elements
    • 19:00 Team Vitality – Splyce
    • 20:00 Origen – Fnatic
    • 21:00 Giants – ROCCAT
    • 22:00 G2 Esports – Unicorns of Love

Tijden kunnen afwijken van de planning mits games langer of korter duren dan gepland.

Deze matches zijn te zien via een livestream op Twitch, Youtube of Azubu. Kun je deze matches helaas niet zien door gebrek aan tijd? Gelukkig kun je deze matches altijd terugzien via de VOD pagina van lolesports.
Benieuwd welke teams er bovenaan staan of op welke plek jouw lievelingsteam staat? Hieronder staat een overzicht:

  1. G2 Esports – 13 gewonnen en 3 verloren
  2. H2K- 13 gewonnen en 3 verloren
  3. Team Vitality – 12 gewonnen en 3 verloren
  4. Origen – 9 gewonnen en 7 verloren
  5. Fnatic – 9 gewonnen en 7 verloren
  6. Unicorns of Love – 9 gewonnen en 7 verloren
  7. Elements – 5 gewonnen en 11 verloren
  8. Splyce – 5 gewonnen en 11 verloren
  9. ROCCAT – 3 gewonnen en 13 verloren
  10. Giants – 2 gewonnen en 14 verloren

Week 9 is een belangrijke week voor de teams. In deze week wordt namelijk beslist welke teams doorgaan naar de Spring finals die worden gehouden op 16 en 17 april in de Ahoy. Het gaat nog veel spannande matches beloven aangezien G2 Esports en H2K nek aan nek gaan met Team Viltality die er net achter zit. Origin, Fnatic en Unicorns of Love gaan ook gelijk op en zullen zich dus van hun beste kant moeten laten zien deze week, want er kan namelijk maar één van deze drie teams naar de Spring finals.
Als Splyce en Elements minimaal één van hun games winnen dan staan ze buiten bereik van ROCCAT. ROCCAT zal dan in het Spring promotion tournament moeten spelen, Als ze de games daar verliezen moeten ze teurg naar de Challenger series.
Giants staat op de laatste plaats en kan niet ontkomen aan het Spring promotion tournament. Als ze de games in het Spring promotion tournament verliezen worden ze gedegradeerd naar de Challenger series.

Dit is de “Make or break” week voor de meeste teams. 2 teams delen de eerste plek en 3 teams delen de vierde plek. Wie zullen we op 16 en 17 april kunnen bewonderen in de Ahoy in Rotterdam? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek