League of Legends pre-season patch notes

Pre-season patch

De League of Legends World Championship 2016 en het ranked seizoen zijn beiden afgesloten. Dit betekent dat het weer tijd is voor de pre-season. Riot Games kondigt hun pre-season patch notes aan. De patch bevat onder andere de assassin’s update, planten in de jungle en de langverwachte client update.

Patch 6.22 is de pre-season patch. De makers van League of Legends gebruiken de pre-season om nieuwe dingen in het spel uit te proberen. Het is vaak een tijd van grote veranderingen en daardoor veel chaos in het spel. Ook dit jaar zit de pre-season weer vol met grote veranderingen in hoe het spel gespeeld moet worden. Voor de volledige patch notes kun je terecht op de website van Riot Games.

De assassin’s update

Een van de grootste veranderingen in patch 6.22 is de assassin’s update. De assassin’s update is de derde class update na de mage en de juggernaut update. De assassin’s update brengt grote veranderingen naar vier champions, namelijk Talon, Katarina, LeBlanc en Rengar. Talon heeft in de nieuwe patch de mogelijkheid gekregen om over terrein heen te springen. Katarina maakt nu gebruik van haar messen om zich snel over het speelveld te kunnen bewegen. Als LeBlanc haar spells kopieert zal een kloon van haar deze uitvoeren en Rengar zijn ultimate maakt het alleen nog maar mogelijk om één persoon te zien om aan te vallen. Naast een complete vernieuwing van de spells die deze vier champions gebruiken zijn er ook nog kleine aanpassingen gedaan bij zes andere assassin’s. Deze zes assassin’s zijn Fizz, Kha’Zix, Akali, Zed, Ekko en Shaco. Ook de items voor assassin’s hebben een verandering doorgemaakt. Zo bestaat er geen armor penetration meer in de game, maar is er iets nieuws voor in de plaats gekomen namelijk lethality. Lethality is een vorm van armor penetration, die steeds sterker wordt op basis van het level van je tegenstander.

De jungle

De jungle wordt eigenlijk elk seizoen wel veranderd. In patch 6.22 zal de jungle dan ook niet achterblijven. Er worden planten geïntroduceerd die in de jungle en de river staan. Er zijn drie soorten planten. De eerste is de blast cone, een plant die je als je hem aanvalt een stukje in een bepaalde richting schiet. De tweede is de Scryer’s bloom, een plant die je vision geeft over een bepaald gebied. En de laatste is de Honeyfruit, een plant die vier bloemen loslaat als je hem aanvalt die allemaal een beetje health en mana geven. Naast planten worden ook de jungle monsters aangepast. Het smiten van jungle monsters geeft niet meer bepaalde buffs, zoals eerder het geval was. Deze buffs zijn grotendeels vervangen door de planten. Het smiten van elke monster camp geven daarom nu als compensatie health. Daarnaast zijn ook bij enkele jungle camps de hoeveelheid monsters die er leven aangepast.

Nieuwe game features

Patch 6.22 is naast veel veranderingen in het spel ook een patch die nieuwe game features met zich meebrengt. Zo zal de patch de langverwachte client update met zich meebrengen. De alpha test heeft een aardig lange tijd geduurd, maar met patch 6.22 zal de client naar de open beta test gaan. Spelers kunnen er zelf voor kiezen of zij de nieuwe client willen uitproberen of dat zij nog vast willen houden aan de oude totdat alle foutjes eruit gehaald zijn. Naar verloop van tijd zal iedereen over moeten stappen op de nieuwe client. Een nieuwe feature van de client zijn replays. Riot Games zal in eerste instantie in NA en OCE de replay mode gaan testen. Er is ook al eerder aangekondigd dat er dit jaar een sandbox mode naar League of Legends zal komen.

De pre-season patch heeft dus genoeg om je als speler weer aan het werk te zetten om alle nieuwe game mechanics te leren voordat het seizoen weer echt gaat beginnen. Als je meer gedetailleerde informatie wilt over de patch notes verwijs ik je naar de website van Riot Games. Veel plezier met een nieuw seizoen van League of Legends!

Tags

Over: Remco Brom

Mijn naam is Remco. Ik ben redactielid bij intheGame. Op dit moment ben ik bezig met mijn master politicologie op de universiteit. Alle overige tijd die ik heb, probeer ik zoveel mogelijk aan gamen te besteden. In de toekomst zou ik graag een game ontwerpen, die een toegevoegde waarde kan hebben voor de samenleving.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek