League of Legends vermoordt Gangplank

League of Legends

Gangplank, een bespeelbare champion in de MOBA League of Legends is dood gegaan, niet in in Summoner’s Rift of in The Howling Abyss, maar echt dood. Het is nog nooit eerder voorgekomen in de zes jaren dat League of Legends al bestaat dat een champion daad werkelijk is dood gegaan in de verhaallijn. Lore OP, please nerf Riot.

Riot Games, de studio die League of Legends ontwikkeld heeft, is al een tijdje bezig met een evenement rondom de verhaallijn van de piraten characters en de stad waar ze vandaan komen namelijk: Bilgewater. Zo is het uiterlijk van verschillende mappen aangepast tot een piraten thema, zijn er nieuwe champion skins beschikbaar, en een nieuwe gamemode waar je speciale units kan huren voor “Kraken”, een nieuwe (tijdelijke) in game currency. Allemaal leuk en aardig maar met de laatste update die League of Legends heeft gehad ging er een piraat dood, namelijk Gangplank.

Als je League of Legends opstart krijg je een melding boven in je scherm met de tekst: “Gangplank is dead and has been disabled in all queues.” De reden van zijn dood is omdat hij in “Act three” een gedeelte van het verhaallijn die langzaam uit wordt gebracht, vermoord is door niemand anders dan zijn aartsrivaal Miss Fortune.

Gangplank

Dit is een hele gebeurtenis voor de League of Legends fans, het is namelijk nog nooit voorgekomen dat de verhaallijn van het spel een directe invloed heeft gehad op de gameplay. Al lijkt het iedereen heel sterk dat Gangplank voor altijd verdwenen is, hij heeft namelijk pas geleden een heel nieuw uiterlijk en ability set gekregen. Een hele champion aanpassen zou te veel werk zijn om hem na een aantal dagen compleet te verwijderen.

Om de paniek onder de Gangplank fans te koesteren heeft een Riot medewerker het volgende bericht op het forum neergezet:

“Champion death is unprecedented in League of Legends, and we do not take it lightly. We encourage all Gangplank fans to remain calm for a few days until we can fully assess the situation. At this time, we are not addressing refund requests for him or his skins but please know that over the next several days we’ll do our best to make things right for everyone.”

Wat zou er gaan gebeuren met Gangplank? Er zijn genoeg champions in League of Legends met krachten om een andere champion weer tot leven te wekken. Of gaan we misschien een Zombie Gangplank zien? Wat denken de League of Legends fans in onze community erover?

 

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek