League of Legends Worlds Championship is onderweg

Worlds LCS

Het einde van het zevende seizoen van League of Legends nadert zijn einde. Maar nog niet helemaal. Afgelopen weekend is de belangrijkste toernooi van het jaar begonnen, namelijk LCS Worlds. LCS Worlds is het toernooi waar de crème de la crème van de wereld het tegen elkaar opnemen. Afgelopen weekend werd er afgetrapt met de play in stage.

Top teams zoals SKT1 Telecom(Wereldkampioen 2016), Team Solo Mid, Longzhu Gaming, Samsung Galaxy en G2 Esports nemen het tegen elkaar in deze zinderende strijd om Wereldkampioen te worden. Uit alle regio’s van de wereld zijn er een aantal afvaardigingen. De aantal per regio zijn mede bepaald door hun regio in het verleden behaalde prestaties. Vervolgens zijn de teams geplaats naar aanleiding van hun prestaties uit de Spring en Summer split van dit jaar.

Worlds LCS

Voor ons zijn natuurlijke de plaatsing van de Europese teams het belangrijkst die aan dit toernooi meedoen. In Group C is G2 Esports geplaatst als groepshoofd. Dit hebben zij verdient door zowel Spring als Summer te winnen. G2 Esports is gekoppeld in groep C aan Royal Never Give Up(China,LPL), Samsung Galaxy(Korea,LCK) en nog een team uit de play in stage.

Als tweede geplaatste team uit Europa is Misfits Gaming. Op basis van hun verdiende punten in Spring en Summer zijn zij als nummer twee van Europa in groep D geplaatst. In deze groep zullen zij het moeten opnemen tegen Team Solo Mid(Amerika, NA LCS), Flash Wolves(Taiwan, LMS) en nog een team uit de play in stage.

De overige groepen A en B zijn als volgt.
Groep A: Edward Gaming, ahq e-Sports Club, SK telecom T1 en nog een team uit de play in stage.
Groep B: GIGABYTE Marines, Immortals, Longzhu Gaming en nog een team uit de play in stage.

Worlds LCS

De play in stage zijn de voorrondes voor de teams die in de kleinere regio’s die het beste gepresteerd hebben. Samen met een aantal nummer drie’s uit de grotere regio’s vechten zijn om de laatste plekjes in de groepen op het hoofdtoernooi. In deze play in stage speelt ook een team uit Europa: Fnatic. Zij nemen het op tegen Kaos Latin Gamers(Zuid-Amerika) en Young Generation(Vietnam).

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek