League of Legends Champion rework: Swain

League of Legends Swain rework

In het afgelopen jaar heeft Riot al veel champions gereworked. Zo is nu ook Swain, The Noxian Grand General, aan de beurt. Zijn abilities zijn flink onder handen genomen. Tevens is zijn splash art volledig vernieuwd. Hieronder vind je alle informatie over Swain’s rework.

Passive: Ravenous Flock

Ravenous: Swain kan eens in de zoveel seconden een geïmmobiliseerde vijand bij hem in de buurt met rechts aanklikken. Hiermee trekt hij een Soul Fragment uit zijn vijand waarmee hij damage doet. Tevens wordt de vijand hierdoor naar hem toe getrokken.
Flock: Vijanden laten een Soul Fragment achter wanneer ze dood gaan. Shadowy ravens verzamelen deze Soul Fragments voor Swain. Hierdoor wordt Swain gehealed. Het is mogelijk om meerdere Soul Fragments tegelijkertijd bij je te houden.

Q: Death’s Hand

Swain schiet meerdere bolts of eldritch power naar voren. Iedere bolt doet damage op de eerste enemy die hierdoor geraakt word. Enemies kunnen door meerdere bolts tegelijkertijd geraakt worden, maar krijgen slechts volledige damage van de eerste bolt waardoor zij geraakt worden. De bolts doorboren de units die hierdoor dood gaan. Hiervoor krijgt Swain een deel van zijn mana terug.

W: Vision of empire

Swain opent een demonisch oog op een target location. Dit doet damage en slowed alle vijanden in het betreffende gebied na een korte delay. Deze ability doet extra damage tegen vijanden die door de explosie geraakt zijn. Tevens worden deze vijanden gerevealed en krijgt Swain een Soul Fragment voor iedere vijand die hierdoor geraakt wordt.

E: Nevermove

Swain projecteert zijn demonische hand voorwaarts. Hiermee dealt hij damage aan alle vijanden in zijn pad. Vervolgens keert de hand terug naar Swain en explodeert deze bij de eerste vijand die hierdoor geraakt wordt. Dit doet damage en root alle vijanden die geraakt worden door de explosie.

R: Demonic Ascension

Swain krijgt er een grote portie health bij on-cast en drained hp van alle vijanden in zijn buurt. Dit heeft vijandelijke champions als prioriteit. Zodra Demonic Ascension voorbij is consumeert Swain alle Soul Fragments. Hiermee cast hij Demonflare. Dit is een vlaag aan energie die vrijkomt waarmee hij alle vijanden in zijn buurt damaged. De damage van Demonflare is afhankelijk van de hoeveelheid Soul Fragments die Swain heeft. Meer Soul Fragments is meer damage. Demonic Ascension kan eerder beëindigd worden zodat je zelf kunt timen wanneer je Demonflare wilt casten.

Nieuwe splash art

Naast de rework aan Swain zijn abilities heeft hij ook compleet nieuwe splash art gekregen. Buiten de standaard splash art van Swain om hebben ook al zijn skins nieuwe splash art gekregen. Vanuit de community van League of Legends zijn de meningen hierover erg verdeeld. De ene groep spelers is ontzettend enthousiast over de rework, en de andere groep vind Swain nu teveel op Vladimir lijken. Zelf vind ik dat Riot goed hun best heeft gedaan om Swain weer een aantrekkelijke champion te maken. Hopelijk zien wij hem nu vaker terug op Summoner’s rift.

Tags

Over: Milkybum

Hi! Ik ben Roxanne. Sinds kort ben ik redactrice bij intheGame.nl Dit doe ik naast mijn vaste baan als woonbegeleider in een maatschappelijke opvang. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn katten, gamen en yoga.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek