League of Legends PBE-patchnotes van januari 2016

januari League of Legends patchnotes

De testomgeving van League of Legends heeft recentelijk een aantal updates gehad. Met deze updates worden buffs, nerfs, skins en extra’s getest. In dit artikel zetten we de meest opvallende PBE-patchnotes van januari 2016 op een rijtje.

De volgende updates zullen in dit artikel besproken worden:

 • Hextech crafting: Riot heeft in het begin van dit jaar Hextech crafting en loot aangekondigd. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om skins en champions te verdienen zonder dat het je RP hoeft te kosten.
  Hoe werkt het? Met hextech crafting heb je een systeem waarmee je door middel van chests en keys champion- en skinessence en shards kan verdienen. Heb je heel veel geluk dan, krijg je een rare gem die je kan omzetten in een chest + key
  Als je een chest opent kan je een shard voor een champion of skin krijgen. Je hebt 4 opties die je momenteel met de shards kunt doen:
  Re-rollen: hiervoor heb je 3 shards nodig, hiervan maak je dan 1 random permanente skin.
  Upgrade: hiervoor heb je essence nodig. Als je genoeg essence hebt voor de upgrade dan maak je de champion of skin permanent.
  Disenchant: vind je de champion of skin niks? Geen probleem: je kan deze recyclen voor essence, die je vervolgens weer kunt gebruiken om andere champions of skins permanent te upgraden.
  Activate: als je voor deze optie kiest, kun je shards activeren en kun je de champion of skin 7 dagen gebruiken.
  Hoe verdien je chests en keys? In feite hoef je bijna niks te doen om chests en keys te verdienen. Je speelt League of Legends gewoon zoals je gewend bent en als je een game wint dan heb je kans om een key te verdienen (als je ongeduldig bent dan kun je hem ook kopen voor 125 RP). De chests krijg je ook gewoon door te spelen maar je zult zelf minimaal een S rang moeten halen. Speel je in een party, dan krijgt de hele party een chest, mits een iemand van die groep een S rang haalt. Met vrienden heb je sneller kans op een chest. Je kan maximaal 4 chests per maand verdienen. Ben je hiervoor ook te ongeduldig, dan kan je chests kopen voor 125 RP. Hieronder zie je een screenshot met de nieuwe knop onder je naam. In dit venster zie je hoeveel keys, cosmetic options en champion essence hebt.
 • Skins
  Valentijnsdag zit eraan te komen ook League of Legends viert mee! Dit betekent dat er weer skins gereleased gaan worden met dat thema. Dit jaar komen er 3 skins uit. De skins zijn voor Orianna, Sona en de Ward.
  Heartseeker Orianna:
  Hearthseeker Orianna League of Legends
  Sweetheart Sona:
  Sweetheart Sona League of Legends
  Harpseeker Ward:
  Harpseeker Ward League of Legends
 • Clubs
  Momenteel kun je op de PBE clubs aanmaken. Dit staat volledig los van ranked teams maar valt in-game wel terug te zien.
  Als je een club aanmaakt dan kun je daar mensen in toevoegen en een clubtag geven. De mensen die de club als primair hebben ingesteld, krijgen ook de clubtag in-game voor hun naam.
  Om een clubtag te maken moet je club wel minimaal 2 spelers hebben en club level 1 zijn.
  Voorbeeld van in-game clubtag:
  clubtag ingame League of Legends
 • Bots
  Aangezien er ook nog mensen zijn die het spelletje willen leren, of af en toe wat stress willen kwijtraken met een potje co-op vs AI, zijn er 6 nieuwe champions aan het botroster toegevoegd. Spelers kunnen namelijk tegen Gangplank, Jhin, Olaf, Volibear, Yasuo of Teemo (vervelende rat) spelen. Deze bots kan je op beginner- en intermediatelevel tegenkomen.
 • Nieuw Item
  Duskblade of Draktharr

  • Het item kost in totaal 3250g
  • Bouwt uit: Serrated Dirk, BF Sword en 850g
   • +75 Attack damage
    +5% Movement Speed
    Unique passive: +10 Armor penetration
    Unique passive: Basic attacks op een vijandelijke champion markeren hem met Nightfall (120 seconden cooldown)
    Nightfall: Na 2 seconden doet dit 90 + 25% van missing health damage van de champion die gemarkeerd is met Nightfall. Als je de kill krijgt voordat Nightfall afgaat, wordt de cooldown van het item gereset.

Duskblade of Draktharr League of Legends

 • Champions
  • Alistar
   De Headbut: pulverize combo kan nu worden gebufferd. Hierdoor wordt het makkelijker gemaakt om de combo te kunnen gebruiken.
  • Xin Zhao
   Battle Cry (w) passive: elke derde aanval van Xin Zhao doet extra damage. Tevens healt hij zichzelf. De heal op de derde hit krijgt nu ook een AD-scaling.
  • Ryze
   Arcane Mastery (passive): als je een ability gebruikt, krijg je 1 stack van arcane mastery voor 6 seconden. Als Ryze 5 stacks heeft, supercharget hij voor 2.5 seconden en krijgt hij een schild dat 25+8% van zijn maximum mana afweert. Ook zorgt het ervoor dat in deze tijd 5 opvolgende abilitycasts de cooldown van andere abilities vermindert met 1 seconde.
 • Dragon
  • Dragon Slayer
   Dragon’s Wrath (2 Stacks): aanvallen die je doet op turrets hebben een extra burn-effect. Dit doet 30 extra damage over de tijd van 2 seconden.
   Dragon’s Dominance (4 Stacks): je krijgt 20% minder schade van vijandelijke turrets.

Dragon buffs League of Legends

 

Dit waren de meest opvallende veranderingen die werden doorgevoerd naar de PBE-client van League of Legends. Wat vind jij de meest opvallende verandering of tegen welke kijk je juist op? Laat het ons weten in de reacties!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek