LEC: Rogue en Vitality door naar de play-offs

LEC

De zes teams voor de play-offs ronde van de LEC zijn bekend. Na een zinderende week waar de verwachtingen werden doorbroken, zijn het Vitality en Rogue die zich bij de andere vier teams hebben geplaatst. Daarnaast zagen we een aantal clown fiësta’s van de teams die nergens meer om speelden.

In de laatste week was het Vitality en Origen die de beste papieren hadden om door te gaan naar de play-offs van de LEC. Maar het was Origen die het niet kon waar maken in de laatste week. Er werd verloren van directe concurrent Rogue en dag later van andere concurrent SK Gaming. In plaats daarvan was het Rogue die met de winst op Origen wist te plaatsen bij de laatste zes. SK Gaming beleefden een top week en door de uitslagen van de andere teams kwam het in aanmerking voor een tie breaker met Vitality. En die tie breaker werd mede in werking gesteld doordat Vitality alle games verloor in de laatste week.

In de tie breaker was het uiteindelijk alsnog Vitality die op het juiste moment wist te winnen. In de match of the week was het een gevecht om de tweede plek. Fnatic en Splyce vochten om de tweede plek die hoe dan ook recht geeft tot de halve finale in Athene. Fnatic veegde de vloer aan met Splyce op een dominante wijze en stelde daarmee de tweede plek veilig. Voor Splyce was het een uitermate slechte week want de dag erna werd er ook nog verloren van Misfits Gaming.

Uitslagen en stand LEC week 9

Vitality Misfits Gaming
Excel Esports SK Gaming
Splyce Fnatic
Rogue Origen
G2 Esports Schalke 04
Splyce Misfits Gaming
Origen SK Gaming
Schalke 04 Vitality
G2 Esports Excel Esports
Fnatic Rogue
Stand LEC week 9
1 G2 Esports 15-3
2 Fnatic 14-4
3 Splyce 12-6
4 Schalke 04 11-7
5 Rogue 7-11
6 Vitality 8-11 (na  tiebreaker)
7 SK Gaming 7-12 (na tiebreaker)
8 Origen7-11 7-11
9 Misfits Gaming 6-12
10 Excel Esports 4-14

Tags

Over: Peter Ernster

Ik ben Peter, gamer van kinds af aan. Ik schrijf momenteel het liefst over alles wat met Esports te maken heeft. Playstation Fanboy , PC gamer en een trouwe kijker van League of Legends Esports en andere Esports. Ik werk momenteel bij een AV bedrijf in Capelle aan den IJssel.. Naast gamen en Esports kijken, spendeer ik graag mijn tijd met mijn lieve vriendin en vrienden.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek