Left 4 Dead 2 naar Xbox One

Xbox One BC

De Xbox One kan sinds een update heel veel spellen afspelen van de Xbox 360. Dit werd onder veel gejuich aangekondigd en het aantal spellen dat je kunt spelen groeit alleen maar verder. Valve heeft nu ook haar game Left 4 Dead 2 in de lijst gezet en dat betekent dat spelers vanaf nu dit spel kunnen spelen op de Xbox One.

Een game spelen van de vorige generatie consoles op de huidige generatie: het klinkt als een logisch gegeven, maar toch is het helemaal niet zo. De PlayStation 4 kan dit bijvoorbeeld niet en ook de Xbox One kon dit voor de E3 helemaal niet. Je zou kunnen zeggen dat voor de E3 Nintendo de enige was die de vorige generaties van het bedrijf in zijn nieuwe console propte. Het is ook niet makkelijk met de hardware van tegenwoordig. Om een Xbox 360 game te kunnen draaien binnen een Xbox One console moet de console eigenlijk een 360 worden, en dit vereist heel wat kracht. Maar het is Microsoft dus uiteindelijk wel gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

Left 4 Dead 2

Left 4 Dead 2 kwam oorspronkelijk uit in 2012 voor de Xbox 360 en is het tweede deel in de populaire serie. Ontwikkelaar Valve is tegenwoordig druk bezig met haar Steam platform en dus is het al een tijd geleden sinds we een nieuwe Left 4 Dead hebben mogen zien. De kracht van deze spellen zit hem in de online multiplater. Met een groepje kun jij verschillende missies spelen en opdrachten voltooien. Natuurlijk kan dit spel ook gewoon in je eentje worden gespeeld.

Wanneer je besluit om deze game voor de Xbox One te kopen maar al jouw vrienden nog op de 360 spelen, wees gerust: je kunt gewoon aansluiten bij deze mensen omdat je dus eigenlijk gewoon een 360 hebt in jouw Xbox One.

Ga jij Left 4 Dead 2 halen voor de Xbox One? Laat het ons weten!

Tags

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek