The Legend of Zelda: Breath of the Wild’s eerste DLC details bekend

Breath of the wild

De eerste DLC van The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt deze zomer nog. De tweede en laatste DLC inbegrepen in de €19,99 Season Pass zal in de winter verschijnen. De eerste details zijn onthuld!

Naast de bekendmaking van de details omtrent de eerste DLC is er vanaf vandaag een gratis update uitgerold voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild op de Wii U en Nintendo Switch. In deze nieuwe update krijgen spelers de mogelijkheid om de spreek-taal van de game aan te passen. Er zijn 9 talen beschikbaar waaronder de veel gevraagde Japans. De tekst kun je gewoon in het Engels of Nederlands laten staan.

Dit zal de eerste DLC bevatten:

  • Zwaardproef – Baan je weg door een locatie die bestaat uit 45 kamers. Je begint zonder spullen en je zult steeds een nieuwe vijand moeten omleggen om verder te komen en om nieuwe wapens te krijgen. Zodra je alle 45 kamers hebt voltooid zal je Master Sword in kracht verdubbeld worden en bevind deze zich altijd in een gloeiende staat.
  • Hard mode – Rangen van vijanden worden verhoogd, rode Bokoblins veranderen bijvoorbeeld in blauwe Bokoblins. Vijanden zullen health regeneraten, waardoor je ze sneller moet verslaan dan normaal. Ook zul je vijanden tegen komen die je normaal niet tegen kunt komen. Sluipen is moeilijker, want vijanden zullen je eerder opmerken. Verspreid in Hyrule zullen ballonnen met planken zweven. Bereik deze om vijanden te verslaan en schatkisten te looten.
  • Heldenspoor – Locaties die de afgelopen 200 uur bezocht zijn in de game zullen worden gemarkeerd op de map. Spelers kunnen precies zien hoe en waar ze heen zijn gelopen. Dit werkt ook met terugwerkende kracht.
  • Korok-masker – Dit masker zal schudden wanneer de speler dichtbij een verstopte Korok in de buurt komt. Zo zullen de Korok seeds makkelijker te vinden zijn.
  • Reismedaillon – Er is ergens op de wereld een nieuwe schatkist die dit medaillon bevat. Dit medaillon kun je gebruiken om een reispunt neer te zetten zoals de shrines en torens. Je kunt slechts één reispunt maken per keer.
  • Nieuwe kleding – Er zullen acht nieuwe setjes kleding worden toegevoegd, allemaal geïnspireerd uit eerdere Zelda games. Bijvoorbeeld: Midna, Tingle, Fantoom en Majora’s Mask.

De eerste DLC zal in de zomer beschikbaar zijn voor Nintendo Switch en Wii U. De verschillende taal-opties zijn nu al beschikbaar. Wii U gebruikers moeten dit talen-pakket downloaden uit de e-shop.

Tags

Over: Jordy Gerritse

Mijn naam is Jordy. Hoofdredacteur en PR Manager bij intheGame.nl. Buiten mijn werkzaamheden ben ik een fanatieke gamer en een leergierige jongeman die altijd wel paraat staat om een gamepje te spelen. Maar het meeste van mijn vrije tijd gaat verloren aan ongepland verdwaald raken op internet terwijl ik iets probeerde op te zoeken.

dé Luisterhoek

dé Kijkhoek